divendres, 14 de setembre del 2012

UN NOU CURS



Aquest dimecres han començat les classes a les aules de les escoles i instituts de Valls i del conjunt del país. Aquest any, s’ha incrementat el nombre de nens i nenes escolaritzats i per contra, el Govern ha reduït el nombre de professors.


Un nou curs en que el nombre d’alumnes per classe és mes alt, en que els professors treballen més hores cobrant menys i en que a l’ESO es fan totes les classes pel mati per estalviar, això si, només a l’escola pública on a més, els nostres fills podran dinar amb carmanyola, pagant, es clar.

És el paradigma del que està passant realment al país. Cada cop un major nombre de persones es veuen colpejades pels efectes devastadors de la crisi i només troben com a resposta una oferta de serveis i prestacions socials menor i decreixent a mesura que passen els mesos.

La recepta de la dreta per lluitar contra la crisi econòmica: reduir el dèficit a qualsevol preu, en especial, a qualsevol preu humà, retallant, retallant i retallant sense contemplacions, aguditzant el dolor i l’angoixa a tantes i tantes famílies d’un país Catalunya, on el 25% dels nens viuen en situació de pobresa ( el 50% si es centra la mirada nomes en les famílies immigrants).

Els socialistes no ens resignem a ser testimonis de com les polítiques de CiU i PP van precaritzant a marxes forçades a amplis sectors socials i destruint a les classes mitjanes. No volem una societat dividida entre una minoria que disposin rendes molt altes i una majoria cada cop més àmplia amb ingressos cada cop menors. No volem la fractura social a on ens porta la dreta.

Volem ser la veu al Parlament d’aquells que s’han quedat sense veu per culpa de la crisi i de les retallades. Volem ser la veu que parla de mesures de creixement econòmic, de l’increment dels ingressos públics, de canvis en la fiscalitat, de justícia social, d’oportunitats per tots.....

Per encarar aquest nou curs i aquests reptes, el grup parlamentari del PSC ha fet canvis i noves persones han assumit noves responsabilitats. Amb l’elecció de Xavier Sabaté com a nou president del grup socialista al Parlament, la notícia també té un clara lectura territorial i esdevé a més molt important pels socialistes tarragonins i per tots els ciutadans del Camp de Tarragona. Perquè el Govern “dels millors de CiU i de Mas” no té ni a un sol dirigent convergent de les comarques tarragonines entre els seus consellers o al nucli de decisió dels màxims òrgans de la Generalitat. Estic convençuda que la presència de Xavier Sabaté a la primera línia de la política catalana suplirà aquesta absència i farà que les nostres comarques tinguin una veu clara i forta al Parlament. I sempre tenint present que la màxima prioritat del PSC és plantar cara a les retallades de la dreta i fer tot el possible per ajudar als ciutadans d’aquest país que amb tanta virulència estan patint per una banda, la crisi i per l’altre, un govern que no té altra resposta que un camí incert cap a la independència.

En aquest sentit, no em vull deixar de referir a la manifestació que va tenir lloc a Barcelona per la Diada. L’alt nombre d’assistents a la mateixa demostra que una bona part dels catalans se senten maltractats per les institucions de l’Estat i pel menyspreu que, per exemple, la dreta mediàtica ens demostra un dia si i un altre també. Ara bé, nosaltres creiem que la ruptura (una ruptura que dividiria Catalunya per la meitat) no és la resposta a la indignació, perfectament comprensible, de la ciutadania.

Creure que la reivindicació independentista representa l’anhel dels set milions de catalans, com sembla que pretén el Govern de CiU, seria un error tan majúscul com minimitzar la manifestació i el sentiment que la genera, com sembla que està fent el Govern del PP a Madrid.

Article d'opinió de Núria Segú publicat al setmanari El Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada