divendres, 28 de setembre del 2012

SÍ A TARRAGONA 2017!



“La capacidad del esfuerzo financiero por parte del Consejo Superior de Deportes para el apoyo de los eventos deportivos de los proximos años va a ser mucho más limitada de lo que ya de por sí se preveía”, aquestes paraules del president del C.S.D., Miguel Cardenal, en resposta a la pregunta de la senadora socialista Maria Jesús Sequera sobre el compliment del Govern en relació amb els compromisos assumits amb els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017 ha fet encendre totes les llums d’alarma i ha produït un reguitzell de declaracions aquests dies sobre la viabilitat que el projecte arribi a bon port.



Davant d’això els socialistes tarragonins volem refermar el que sempre hem defensat, des del primer dia, quan la possibilitat que Tarragona fos la seu dels Jocs semblava un somni inassolible: un sí incondicional als Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017!


Estarem al costat de l’alcalde Ballesteros en la defensa d’un esdeveniment que supera, en molt, el marc esportiu. Només cal recordar alguns dels avantatges que implicarà la celebració dels Jocs pel que fa a l’activitat econòmica (és a dir, a la creació de nous llocs de treball) i a la projecció exterior de la ciutat: es preveuen més de 50.000 pernoctacions d’atletes durant els Jocs que seran seguits per una audiència televisiva acumulada que pot arribar fins als 250 milions d’espectadors. Tarragona serà la capital de la Mediterrània i rebrà uns 150.000 espectadors que traduït en pernoctacions de turisme associat pot arribar als 50.000 visitants durant els jocs. Unes xifres que parlen per sí mateixes...


Per aconseguir-ho cal una inversió econòmica prèvia tant de l’Ajuntament, com del Govern de la Generalitat i del Govern de l’Estat amb un full de ruta molt clar que les tres institucions ja s’han compromès a assumir. El mateix alcalde Ballesteros ha afirmat que la celebració d’aquests Jocs a Tarragona suposen una oportunitat no només per a la nostra ciutat sinó per Catalunya i pel conjunt d’Espanya. “Estic segur que tant la Generalitat com el Govern central estaran a l’alçada des de la lleialtat institucional”, ha subratllat l’alcalde. Unes paraules que subscrivim plenament.


Deixar passar aquesta oportunitat única, passar la tisora també per aquí, i deixar els Jocs sense les inversions necessàries per dotar al projecte dels equipaments esportius necessaris, seria un error de conseqüències històriques. Els socialistes no ens plantegem aquest escenari ni com una possibilitat.


Els tarragonins tenim la il•lusió, l’ambició col•lectiva i la determinació d’organitzar els millors Jocs del Mediterrani de la història. Ningú pot laminar aquest somni que tants anys ens ha costat de construir. Per això estic convençuda de que les paraules del senyor Cardenal tan sols representen un lapsus froidià i que també el Govern de l’Estat, com deia l’alcalde, sabrà estar a l’alçada. Durant uns dies els focus del món estaran fixats en Tarragona que sabrà liderar una comunitat mediterrània que suma 450 milions de persones.


Article d'opinió de Sandra Ramos publicat al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada