divendres, 17 de desembre del 2010

TOTS ELS 146.000 PENSIONISTES TARRAGONINS VEURAN COM LA SEVA PENSIÓ S’INCREMENTA A PARTIR DE L’1 DE GENER DE 2.011


“Per evitar equívocs, vull deixar molt clar que tots els pensionistes, que són unes 146.000 persones a la província de Tarragona, veuran augmentar la seva pensió el proper 1 de gener de 2.011”, així de contundent s’ha manifestat el diputat socialista al Congrés per Tarragona i membre de la Comissió del Pacte de Toledo, Joan Ruiz, a l’hora d’explicar com es revaloritzaran les pensions l’any vinent.

El diputat tarragoní ha explicat que “tots els pensionistes veuran incrementada la seva pensió en un 1,3% com a conseqüència de la desviació a l’alça de l’IPC. Pel que fa a les pensions mínimes i a les no contributives augmentaran un 2,3% (el que beneficiarà al voltant de 35.000 pensionistes de les comarques tarragonines.)”

“Per fer-nos una idea de l’esforç econòmic que això suposarà per l’Estat només cal assenyalar que el pagament d’aquests increments i la paga de compensació del 2.010 suposarà una despesa de 2.659 milions d’euros.”

Joan Ruiz també ha afirmat que els pensionistes rebran una paga a finals del mes de gener de 2.011 per compensar la desviació acumulada de l’IPC d’enguany. Pel que fa a les pensions mínimes creixen aquest 1,3% general més un altre 1% d’augment per la revalorització del 2.011.

Per posar alguns exemples, la pensió mínima de viduïtat amb càrregues familiars i la pensió de jubilació amb titular menor de 65 anys queden fixades en una retribució de 695 euros mensuals. La pensió màxima del sistema per al 2.011 serà de 2.498 euros.

Segons ha subratllat el diputat socialista, “des del 2004, quan Zapatero va ser investit com a president del Govern, fins avui les pensions mínimes s’han revaloritzat entre el 28% i el 81%. Per exemple, la pensió mínima jubilació amb cònjugue a càrrec ha augmentat un 53% en aquests darrers set anys.”

Finalment, Joan Ruiz ha recordat que “el pagament de les pensions a la província de Tarragona suposa una despesa mensual aproximada de 95 milions d’euros. Només el pagament de les pensions a la ciutat de Tarragona implica una despesa de 19 milions d’euros a la Seguretat Social. El que estem fent ara al Congrés és analitzar quines són les modificacions que hem d’impulsar per garantir la viabilitat del sistema públic de pensions a llarg termini”, ha conclòs el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada