dimarts, 4 de maig del 2010

NÚRIA SEGÚ: "ENTRE ENGUANY I EL 2014 LA GENERALITAT INVERTIRÀ MÉS DE 94 MILIONS D'EUROS A L'HOSPITAL JOAN XXIII DE TARRAGONA"


La portaveu de Salut del grup socialista al Parlament, Núria Segú, ha afirmat aquest dijous que “la Generalitat entre enguany i l’any 2014 invertirà 94 milions d’euros en la modernització de l’Hospital Joan XXIII i del seu complex annex.” La diputada socialista respon d’aquesta manera les acusacions provinents del portaveu de CiU a l’Ajuntament de Tarragona, Joan Aregio, que ahir acusava al Govern de “menystenir” Tarragona en matèria d’equipaments de salut.

“Vull recordar-li al senyor Aregio que durant aquests quatre anys el Departament invertirà 55 milions d’euros en la millora i posada en funcionament de nous equipaments i serveis a l’hospital Joan XXIII i uns altres 40 milions d’euros adreçats al servei de rehabilitació de l’edifici Francolí, la urbanització i l’aparcament del nou recinte i la construcció del nou edifici de Recerca i Docència que comptarà també amb unes noves consultes externes i un nou servei d’hemodiàlisi. Tot plegat, un projecte molt més ambiciós que no pas la rehabilitació de l’edifici de l’hospital, es tracta de la consolidació del primer Parc Sanitari del Camp de Tarragona.”

Núria Segú també ha recordat que aquest mateix estiu s’enllestiran les obres d’ampliació del servei d’urgències, que tindrà una superfície total de 2.000 m2. Unes obres que han suposat una inversió total de més de 10 milions d’euros.

Així mateix, a la tardor s’haurà completat la construcció del nou aparcament de l’hospital i l’arranjament de tot l’espai exterior i hauran començat les obres de remodelació de la setena planta del centre, amb el trasllat de la unitat d’hospitalització. En relació al nou edifici d’I+D+i cal recordar que el primer pas per poder executar aquesta actuació és substituir el pàrquing actual per un de nou, ja que degut a la ubicació del nou edifici, s’havia de desplaçar l’actual zona d’aparcament.

Finament, la diputada socialista ha afirmat que “tot i la desinformació que el senyor Aregio demostra en aquesta qüestió l’hospital Joan XXIII és, per mèrits propis i també segons el Mapa Sanitari de Catalunya aprovat per aquest Govern de la Generalitat, l’hospital de referència no només del Camp de Tarragona sinó també de les Terres de l’Ebre. Potser si el senyor Aregio i l’equip de Govern del que formava part a l’Ajuntament de Tarragona (CiU-PP) haguessin fet els deures al seu moment les obres estarien més avançades. Malgrat això, el projecte de construcció de tot el nou complex sanitari Pere Virgili de l’entorn de l’hospital que està executant el Govern, ara si, de la ma de l’Ajuntament liderat per l’alcalde Ballesteros farà que els tarragonins estiguin encara més orgullosos del seu hospital.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada