divendres, 21 de maig del 2010

JOAN RUIZ: “CAP DELS 146.597 PENSIONISTES DE TARRAGONA VEURÀ REDUÏDA LA SEVA PENSIÓ EL 2.011”


“Davant la demagògia practicada ahir pel senyor Jané vull deixar molt clar al col·lectiu de la tercera edat de les nostres comarques que en cap cas ni un sol dels 146.597 pensionistes tarragonins i tarragonines veurà reduïda la seva pensió el 2.011.” Així de clar s’ha mostrat el diputat socialista al Congrés per Tarragona i membre de la Comissió del Pacte de Toledo, Joan Ruiz, qui ha explicat quin serà l’impacte de les mesures anunciades pel Govern la setmana passada en relació a les pensions aquí a casa nostra.

“El senyor Jané sap perfectament que els més de 35.000 pensionistes que perceben a Tarragona una pensió mínima i les desenes de milers més que cobren una pensió no contributiva no veuran congelades les seves pensions. Sap també que és voluntat del Govern apujar-les a partir de l’1 de gener de 2.011, si la inflació les afecta, mentre que la resta de pensionistes cobraran el mateix que cobren ara però en cap cas, vull subratllar-ho, es baixarà ni una sola pensió com es podria deduir de les afirmacions del senyor Jané.”

El diputat socialista ha recordat que des de que José Luis Rodríguez Zapatero és president les pensions s’han incrementat en més d’un 30%. A més a més, les pensions mínimes amb cònjuge a càrrec de més de 65 anys han guanyat 24 punts de poder adquisitiu (en canvi durant els 8 anys del Govern del PP, amb suport parlamentari de CiU, només van guanyar només 4 punts.)

“No amago que estem vivint una situació difícil i que les mesures anunciades pel Govern, que no ens agrada gens haver de prendre, suposen, evidentment, un esforç molt important pels sectors afectats: pensionistes, famílies i funcionaris.”

“Amb aquest esforç volem preservar i garantir el nostre sistema de protecció social, no retallar-lo com ens demana la dreta (CiU-PP). En situacions com aquesta el que menys ens convé, a tots, són discursos demagògics com el del senyor Jané que l’únic que intenta és confondre als ciutadans barrejant mitges veritats amb falsedats només per treure un profit electoral.”

“El que hauria de fer el senyor Jané, enlloc de criticar-ho tot, és explicar com vol reduir CiU el dèficit públic: retallant les prestacions per desocupació? Eliminant les ajudes al lloguers dels joves? Reduint les beques escolars?

El diputat socialista ha demanat als representants de la dreta catalana que deixin d’afegir inestabilitat i alarmisme a una situació que ja de per si és prou difícil i més entre els sectors que, com els pensionistes, són més vulnerables als efectes de la crisi. “Ens enfrontem a la pitjor crisi econòmica dels darrers 80 anys, davant d’aquesta tessitura el mínim que podem demanar als càrrecs públics és que siguin responsables i treballin en una única direcció: fer propostes per sortir de la crisi quan més aviat millor”, ha emfatitzat Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada