dimecres, 26 de maig del 2010

EFECTIVAMENT, PARLANT LA GENT S’ENTÉN


Recordo la sorpresa que em va provocar fa uns dies llegir l’article del cap comarcal d’U.D.C. a l’Alt Camp pronunciant-se respecte la manifestació que els veïns de urbanització Mas del Plata van dur a terme per reivindicar millores urgents en l’estat del paviment dels seus carrers. Sorpresa per les afirmacions que feia el senyor Barberà, unes afirmacions curioses tenint en compte que aquest senyor no va estar present a la manifestació i només pot saber el que va passar a través d’interpretacions de tercers. En aquest sentit, suggereixo al senyor Barberà que parli amb els veïns de la urbanització, alguns d’ells afiliats al seu propi partit, per saber què és exactament el que va passar.

Però més enllà d’algunes informacions ignorants i no contrastades m’agradaria deixar clara la posició del grup municipal socialista de Cabra del Camp en relació a tota aquesta polèmica.

Primer, tot el que ha passat és conseqüència del menyspreu i de la prepotència de l’alcalde i del seu equip de Govern que en cap moment s’ha interessat per la problemàtica que viuen els veïns d’aquesta urbanització del poble, que han de conviure un dia si i un altre també amb uns carrers que mostren un estat de degradació lamentable (sobretot del carrer principal), impropi del que ens demandem i del que es mereixen.

Segon, durant tot aquests període de temps l’únic que ha fet el grup municipal socialista ha estat portar les reivindicacions d’aquests veïns a la sala de plens i oferir-nos a l’alcalde i al seu equip per actuar de mediadors si ho consideraven necessari. Una oferta de diàleg i de ma estesa que ha estat ignorada reiteradament per l’autisme polític del senyor alcalde.

Tercer, neguem rotundament que el PSC organitzés cap manifestació veïnal, ni fos l’inductor de la mateixa. Cal recordar que la manifestació va ser convocada pels veïns de la urbanització Mas del Plata i que va ser autoritzada per les autoritats competents (subdelegació del Govern), amb tots els permisos adients.

Quart, en cap moment es va insultar o faltar el respecte a l’alcalde (si s’hagués produït el “linxament verbal” que denuncien alguns jo suposo que haurien intervingut els Mossos d’Esquadra presents a la manifestació, no?). L’únic que es va poder escoltar a la manifestació va ser crits com ”alcalde dimissió”, que nosaltres no interpretem, certament, com un insult. En tot cas no podem entendre com es pot responsabilitzar a una organització política d’algun fet protagonitzat per algun exaltat a títol individual. Volem lamentar també els perjudicis que poden haver sentit algunes persones alienes als fets però que afirmen haver-se sentit agreujats.

Cinquè, no entenem com algú pot sentir-se alcalde a temps parcial (sí els dies laborals, però no els caps de setmana). Els socialistes entenem la política com un exercici conscient i voluntari de servei a la ciutadania per això volem censurar l’actitud de l’alcalde que en un dia com aquell es va amagar, literalment, per no donar la cara davant dels veïns. Si no vol exercir com a alcalde que plegui i que cedeixi la responsabilitat a algú de la seva llista que si tingui la il·lusió i el compromís de lluitar per tirar endavant el poble els set dies de la setmana.

Finalment, des del grup municipal del PSC reiterem la nostra disposició a dialogar on calgui i en les condicions que vulgui l’alcalde per resoldre una problemàtica, la dels veïns de la urbanització Mas del Plata, que se senten, amb raó, ciutadans de segona del poble. I ho fem perquè tenim la convicció íntima de què, efectivament, parlant la gent s’entén. Tan de bo l’alcalde comparteixi aquesta convicció...

Article d'opinió de Sebastià Morales publicat al setmanari El Vallenc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada