divendres, 9 d’abril del 2010

COMPROMESOS AMB ELS AJUNTAMENTS DEL CAMP DE TARRAGONA


Més de 134 milions d’euros d’inversió i 4.435 nous llocs de treball. Gràcies a aquesta inversió els Ajuntaments tarragonins han pogut impulsar 509 projectes, és a dir, nous equipaments pels ciutadans: centres socials, sanitaris i educatius, rehabilitació de carrers i espais públics, etc. Aquest és el balanç, a nivell de les comarques tarragonines, del Fons d’Inversió Local endegat pel Govern l’any passat. Tots els municipis tarragonins, tots, es van veure beneficiats per aquesta mesura impulsada per l’executiu que s’ha demostrat com a una eina extraordinàriament eficaç tot i ser qualificada, en el seu moment, com a “inútil” pels grups de l’oposició.

Com no podia ser d’una altra manera, i vist l’èxit de la primera convocatòria, el Govern ha decidit impulsar una nova convocatòria per aquest 2010. En aquest cas, la província de Tarragona rep una inversió total de 85 milions d’euros que generarà una activitat econòmica que permetrà crear més de 2.200 llocs de treball a les comarques tarragonines. Una segona edició que té tres objectius prioritaris: lluitar contra la crisi econòmica, crear nova ocupació i garantir el nostre model de protecció social.

En aquests moments ja sabem que tots els Ajuntaments de la nostra província, tots, han respost a la crida i han presentat projectes per acollir-se a aquest fons d’inversió local que representa el major esforç inversor en l’àmbit local de la història del país. Un fons que representarà una inversió de més de 15 milions d’euros per Tarragona, 12 milions per Reus, 4 milions per Tortosa, quasi la mateixa quantitat pel Vendrell, més de 3 milions per Cambrils, 2’7 milions per Salou, 2’6 milions per Valls, etc.

Vull remarcar que aquesta segona edició del pla Zapatero vol impulsar l’economia sostenible que ha de substituir el model de creixement centrat exclusivament en el sector de la construcció, herència dels Govern del PP amb el vist-i-plau de CiU, que és, en bona mesura, el responsable de la crisi tan aguda que estem patint. En aquest sentit el Fons d’Inversió Local prioritzarà els projectes relacionats amb les noves tecnologies, les energies renovables, la mobilitat sostenible, l’estalvi energètic, les inversions mediambientals o la protecció del patrimoni històric i paisatgístic. I la novetat d’aquest any: els Ajuntaments també podran destinar més del 20% de la inversió total que els correspongui a educació, ajudes a la dependència i a despesa social.

Ara fa uns dies vaig parlar amb una persona del meu entorn que fa pocs mesos s’ha quedat a l’atur. Em comentava els problemes que això li havia provocat, no només per les dificultats d’arribar a final de mes, sinó pels problemes que li estava comportant a nivell d’autoestima, de confiança en ell mateix... Aquesta persona em demanava que aquells que tenim responsabilitats polítiques estiguéssim per sobre de les batalles partidistes estèrils i que dediquéssim tots els nostres esforços, exclusivament, a donar resposta a les necessitats de les persones que, com ell mateix, ho estan passant molt malament per culpa de la crisi. Aquest és l’objectiu d’aquest Fons d’Inversió Local, esdevenir una eina eficaç real tant pels Ajuntaments com pels ciutadans de les comarques tarragonines. Sense sectarismes. Sense partidismes. Anant per feina i sense fer soroll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada