divendres, 5 de març del 2010

EL GOVERN DONARÀ PREFERÈNCIA EN ELS PROCESSOS DE LICITACIÓ A LES EMPRESES QUE TINGUIN A LES SEVES PLANTILLES MÉS D’UN 2% DE TREBALLADORS AMB DISCAPACI


El diputat del PSC per Tarragona i membre de la Comissió de benestar del Parlament, Àlex Martínez, ha explicat avui que “el Govern augmentarà els incentius i les subvencions a les empreses que contractin treballadors amb discapacitat. La darrera mesura, en aquest sentit, consisteix en donar preferència en els processos de licitació a les empreses que tinguin en les seves plantilles més d’un 2% de treballadors amb discapacitat. Una iniciativa que s’emmarca dins del pla extraordinari d’inclusió social aprovat per l’executiu divendres passat.”

Àlex Martínez ha recordat que “el Govern ja té en marxa un pla d’ocupació específic adreçat a fomentar l’ocupació de persones amb discapacitat que, potencialment, beneficiarà les més de 28.000 persones amb discapacitat que viuen al Camp de Tarragona.”

“En total, parlem d’un paquet d’iniciatives que inclouen 93 línies d’actuació, totes encaminades a afavorir la contractació de persones amb discapacitat i millorar les seves condicions laborals. Per exemple, augmentaran els controls de la inspecció de Treball per garantir què es compleixi la quota de reserva dels llocs de treball reservats a les persones amb discapacitat. En un altre ordre de coses, s’aprofitaran les noves tecnologies per facilitar l’accés dels ciutadans amb discapacitat al món del treball (per exemple, a través del teletreball.)”

El diputat socialista també ha explicat l’estat de la qüestió pel que fa a la discapacitat en el món del treball a la demarcació de Tarragona. Així, aproximadament un 20% de les persones amb discapacitat que treballen ho fan al sector industrial, un altre 13% en el comercial i la resta en la construcció, els transports, els serveis socials i l’Administració pública. Els ciutadans que tenen alguna mena de discapacitat representen quasi el 9% dels habitants del Camp de Tarragona. D’entre aquests, el primer col·lectiu és el de les persones amb problemes de mobilitat, seguits dels que pateixen alguna mena de dificultat orgànica i del col·lectiu de persones amb discapacitat psíquica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada