divendres, 19 de març del 2010

4.546 JOVES TARRAGONINS PODEN CONSULTAR DES D’AVUI L’ESTAT DE LA SEVA AJUDA AL LLOGUER D’UN HABITATGE A TRAVÉS D’UN PORTAL D’INTERNET


“Des d’aquest dimarts els més de 4.500 joves del Camp de Tarragona que han demanat l’ajuda de 210 euros mensuals per poder pagar el lloguer del seu habitatge (Renda Bàsica d’Emancipació) podran consultar l’estat del seu expedient a través del portal http://rbe.vivienda.es”. Així ho ha anunciat Joan Ruiz, diputat socialista per Tarragona i membre de la Comissió d’Habitatge del Congrés, qui ha afirmat que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és que els joves puguin consultar de manera ràpida i directa quin és l’estat de la seva ajuda i, per tant, guanyar en diligència i eficàcia.”

“Així, a partir d’avui i durant els propers deu dies tots els joves que tinguin concedida aquesta ajuda rebran un SMS on se’ls comunicarà la clau per tal de poder accedir al seu expedient. A més, cada mes s’enviaran SMS tant als joves que cobren l’ajuda per primer cop, com a aquells a qui s’hagi detectat alguna incidència a fi i efecte que la puguin corregir.”

D’aquesta manera els joves podran saber de manera immediata el perquè s’ha de deixat de percebre la prestació o els problemes que impedeixen que la puguin cobrar. En la immensa majoria dels casos, aquests problemes són no complir amb els requisits exigits (ser un jove d’entre 22 a 30 anys amb ingressos inferiors als 22.000 euros l’any), no estar al dia amb Hisenda o amb la Seguretat Social o bé no haver justificat estar al corrent de pagament del lloguer.

Joan Ruiz també ha recordat les principals dades de la Renda Bàsica d’Emancipació a nivell de la província de Tarragona. “En aquests moments al Camp de Tarragona hi ha 4.546 joves que han sol·licitat aquesta ajuda dels quals 2.440 ja l’estan percebent (un 56% del total). Pel que fa a les terres de l’Ebre, 4.122 joves han demanat la RBE i 2.174 l’estan cobrat (un 55% del total de sol·licitants). Tot i la crisi econòmica el Govern ha destinat 375 milions d’euros aquest 2010 a pagar aquestes prestacions que tenen com a objectiu que els joves puguin marxar de la casa dels pares i accedir a un habitatge de lloguer.”

Cal recordar que la Renda Bàsica d’Emancipació és una mesura impulsada pel Govern que implica una ajuda directe de 210 euros mensuals, a rebre durant quatre anys, als joves d’entre 22 a 30 anys que vulguin accedir a un habitatge de lloguer. L’ajuda també inclou el pagament de 120 euros per fer front al cost de l’aval i d’un préstec de 600 euros per la fiança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada