divendres, 5 de març del 2010

46.526 CIUTADANS ESTRANGERS DE LES COMARQUES TARRAGONINES COTITZEN A LA SEGURETAT SOCIAL


Segons les darreres dades oficials, corresponents al mes de gener d’enguany, a la província de Tarragona hi ha un total de 46.526 persones de nacionalitat estrangera que cotitzen a la Seguretat Social. Així ho ha donat a conèixer avui el diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, que ha posat de relleu “la importància que les cotitzacions dels ciutadans nascuts fora del país han tingut a l’hora de mantenir el fons de reserva de la Seguretat Social. Per apostar només una dada il·lustrativa, el treball dels ciutadans d’origen estranger va suposar l’any passat l’entrada d’uns 9.000 milions d’euros a les arques de la Seguretat Social, el que ens permet afrontar el debat sobre el futur del nostre sistema de pensions sense ansietats i sense alarmismes innecessaris.”

Pel que fa a les comarques tarragonines, Joan Ruiz ha desgranat les principals característiques d’aquest col·lectiu i el seu règim de cotització. En aquest sentit, la majoria de treballadors d’origen estranger són homes, 24.910, però el contingent de dones, 13.999 dones, cada cop és més nombrós. Pel que fa a la tipologia, la majoria, 27.036, estan afiliats al règim general, 3.739 són autònoms, 5.982 estan afiliats al sector agrari, 136 són treballadors de la mar, i 2.017 són treballadors de la llar. Finalment, 15.058 persones són provinents dels països de la Unió Europea i 23.852 provenen de fora de la Unió.

Pel que fa a les pensions, el diputat tarragoní, membre de la Comissió de seguiment del Pacte de Toledo del Congrés, ha recordat que “aquest ha estat el Govern que més ha apujat les pensions mínimes (fins a un 32% en els darrers sis anys), fins i tot amb la crisi econòmica. Així mateix, en aquest mateix període de temps el Govern ha endegat noves prestacions socials: permís de paternitat, prestacions per dependència, ajuda de 1.500 euros pel naixement d’un fill, renta bàsica d’emancipació, etc. L’únic que ha fet l’executiu és presentar una proposta que té com a objectiu garantir les pensions del futur, és a dir, les que es puguin percebre d’aquí a 30 anys.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada