dijous, 24 de desembre del 2009

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS APROVA UNS PRESSUPOSTOS PER L’ANY VINENT DE 19.000.910 D’EUROS


El portaveu socialista al Consell Comarcal del Tarragonès, i també president de la Comissió d’Hisenda de l’ens, Alberto Miñambres, ha desgranat avui els principals continguts dels pressupostos del Consell Comarcal del Tarragonès, “uns pressupostos que preveuen una inversió total de 19.000.910 d’euros, el que suposa un augment d’un 6% en relació a la quantia dels pressupostos d’enguany.”

Segons Miñambres “hem fet un esforç per contenir la despesa corrent per invertir el màxim en serveis socials, el que considerem una prioritat inexcusable en aquests moments de crisi econòmica. En aquest sentit, la partida de serveis socials, en conjunt, s’incrementa un 10%, és a dir, s’inverteix més de 150.000 d’euros en relació als pressupostos d’enguany. A més, s’aposta pel nou local dels serveis socials del Consell que contribuirà a millorar la qualitat del servei.”

Per exemple, es destinen 2.077.070 d’euros al transport escolar, 140.000 d’euros a l’atenció domiciliaria, 155.000 d’euros al transport de discapacitats, i 1.100.000 d’euros als menjadors escolars, entre d’altres partides.

Menció a part mereix la inversió destinada al manteniment del servei de la recollida d’escombraries i dels contenidors soterrats (659.055 d’euros) i a l’ampliació de la recollida selectiva de la fracció orgànica amb la nova deixalleria del Catllar.

Alberto Miñambres també ha incidit en posar de relleu que “en moments de dificultats és quan les institucions han fer un esforç més important per prioritzar l’atenció a les persones i, en el cas del Consell, als serveis que prestem als petits municipis de la comarca. Es tracta d’uns bons pressupostos que hem pogut tancar gràcies als recursos que ens arriben de la Generalitat (més del 60%) i dels Ajuntaments de la comarca. Uns pressupostos, en definitiva, que serviran per reforçar el teixit social, econòmic i cultural del Tarragonès.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada