dimarts, 1 de desembre del 2009

1.339 ESTUDIANTS TARRAGONINS HAN GAUDIT D’UNA BECA ERASMUS DES DEL 1993


“Des del curs 1993/94 un total de 1.339 estudiants de la província de Tarragona han pogut gaudir d’una de les beques Erasmus que permeten dur a terme estudis en un país de la Unió Europea”, així ho ha anunciat avui el diputat tarragoní, Joan Ruiz, que ha destacat “la consolidació d’aquesta modalitat de beca que possibilita estudiar en un país europeu i, alhora, aprendre una llengua estrangera.”

“El curs 1993/94 sis alumnes tarragonins es van beneficiar d’aquesta beca europea. El curs passat el nombre d’estudiants de la província de Tarragona que van poder obtenir d’una beca Erasmus ja va ser de 155 persones. Així mateix, també des del curs 93/94, 186 professors tarragonins han impartit docència a les universitats europees gràcies a aquest programa impulsat per la Unió Europea.”

Joan Ruiz ha remarcat “la utilitat d’aquest tipus de beques que ofereixen una quantia econòmica mensual per poder estudiar en un país de la Unió, de manera que l’alumne no només realitza estudis sinó que també aprèn una llengua estrangera.”

En aquests moments hi ha diferents modalitats d’aquesta beca. La majoria permeten estudiar un master universitari a països europeus, però també hi ha beques per aprendre idiomes, per realitzar pràctiques laborals o per donar classes a les universitats europees.

“La beca cobreix les despeses de manutenció, les de viatge i l’assegurança mèdica. Per exemple, un estudiant de Tarragona que guanya una beca per a una llicenciatura obté un import fixa que paga una única vegada i que cobreix l’assegurança de salut i d’accidents, total uns 2.000 euros. Després se li atorga una mensualitat d’uns 1.000 euros al mes, a banda del finançament de les taxes de matriculació que pot ascendir als 3.000 euros.”

El programa Erasmus va ser creat per la Unió Europea, a finals dels anys 80, per promoure l’intercanvi d’estudiants dins del territori de la Unió El seu objectiu és fomentar la mobilitat acadèmica en l’àmbit universitari tant de professors com d’estudiants que formen part dels Estats de la Unió Europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada