dimarts, 19 de juny del 2018

EL PSC DEMANA AL GOVERN TORRA AUGMENTAR LES INVERSIONS A LES COMARQUES DE L’INTERIOR DE TARRAGONA




El PSC ha denunciat aquest dimarts la desinversió de la Generalitat a les comarques de l’interior del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i ha exigit al Govern Torra l’augment urgent de les inversions adreçades a aquestes comarques per evitar-ne la progressiva despoblació.

Així ho han anunciat avui el diputat socialista al Parlament, Carles Castillo, la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Falset, Maria Jesús Sánchez, i l’alcaldessa de Godall, Teresa Esmel, que han lamentat que els Governs de Mas i Puigdemont, amb la col·laboració d’ERC i la CUP, hagin reduït les inversions a les comarques tarragonines fins a límits històrics.

Segons ha posat de relleu Carles Castillo, “la realitat és que les comarques de l’interior estan molt pitjor ara que fa vuit anys quan vàrem perdre el Govern de progrés. Només cal recordar que les inversions al Camp de Tarragona han davallat de 152 milions d’euros a tan sols 40 milions i que també estem a la cua a la inversió per càpita en els pressupostos de la Generalitat.”

“Menys, menys, menys. És una vergonya. Els socialistes volem recuperar el volum inversor que teníem amb els Governs d’esquerres perquè estem convençuts que comarques com el Priorat, la Terra Alta, el Montsià o la Conca de Barberà tenen molt de futur si el Govern torna a invertir i fem les coses bé”, ha reblat.

En el mateix sentit s’ha manifestat la portaveu del PSC a Falset Maria Jesús Sánchez que ha lamentat que els Governs de Mas i Puigdemont hagin reduït les inversions al Priorat en un 89% (s’ha passat de més de 6 milions d’inversions amb Govern Montilla a menys de 700.000 euros actualment).

“Ens trobem amb un problema real de despoblació perquè la gent jove ens marxa però si tornem a invertir, tal i com ens mereixem, les socialistes estem segures que podem impulsar un model de comarca sostenible, amb projectes de futur i amb inversions i actuacions estratègiques realment destacables. Tan sols cal recordar la nostra candidatura com a patrimoni mundial de la UNESCO...”

Precisament per facilitar-ho el PSC ha organitzat una jornada oberta sobre despoblació i desenvolupament rural que es durà a terme el proper dissabte, 30 de juny, a Falset.

La jornada comptarà amb ponents realment molt prestigiosos com ara la gerent de l’institut d’arquitectura avançada de Catalunya, Sílvia Brandi, el president de Sostre Cívic, David Guàrdia, i amb una taula rodona amb membres de la mancomunitat de la taula del Sènia, d’entitats d’enoturisme i professors de turisme, gastronomia i comunicació, entre d’altres.

“Volem que això sigui l’inici d’una xarxa entre diferents municipis i comarques per sumar sinèrgies i forjar noves oportunitats. Per això animem tothom a assistir-hi, també a la resta de partits polítics que creguin en el potencial de les nostres comarques. El que és insostenible és que el Priorat sent la comarca més agrícola de Catalunya sigui també la comarca catalana amb un major percentatge despoblació com passa ara mateix. Hem de guanyar els reptes del futur i aquesta pot ser la primera passa per a fer-ho possible. Des del PSC ho tenim clar”, ha conclòs Maria Jesús Sánchez.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada