dimarts, 10 de desembre del 2013

NÚRIA SEGÚ: “MENTRE CIU I ERC RETALLEN EN DEPENDÈNCIA EL NOMBRE DE SOL.LICITANTS AL CAMP DE TARRAGONA JA SUPERA LES 36.000 PERSONES”



La diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, ha alertat aquest dimecres que “la situació dels dependents a la demarcació de Tarragona ja fa temps que ha superat totes les línies vermelles i ha encès la senyal d’emergència S.O.S.”

“Per posar un exemple, en aquests moments la llista de sol·licituds inicials per acollir-se a la llei supera per primer cop les 36.000 persones (en concret, 36.285) al Camp de Tarragona, el que suposa un increment de 3.401 persones en espera d’ençà l’inici de la legislatura ara fa un any. Els pressupostos de la Generalitat que han pactat CiU i ERC per l’any vinent tan sols implicaran més retallades i més dificultats per als ciutadans tarragonins en situació de dependència.”

Pel que fa a la distribució territorial, el 36% del sol·licitants són del Tarragonès, un altre 34% del Baix Camp, un 15% del Baix Penedès, el 8% de l’Alt Camp, un 4% de la Conca de Barberà i el 3% de restant del Priorat. A totes les comarques creix el nombre de sol·licitants en relació a les dades d’ara fa un any.

Segons ha desgranat Núria Segú en les dades del pressupostos que CiU i ERC volen aprovar es constata una reducció del 40% de les aportacions econòmiques per a les prestacions vinculades a residències, d’un 12% addicional per a les prestacions als cuidadors no professionals, i es retallen al mateix temps el nombre de places públiques de residència per a la gent gran. “Al mateix temps, s’incrementa un 13% de mitjana el copagament a les persones amb dependència usuàries de residències, hospitals de dia, centres sociosanitaris o serveis a la llar. O sigui, es retallen les aportacions i s’incrementa el copagament, i així es construeix una Catalunya lliure?”


ERC, còmplice

“La veritat és que no ens sorprèn l’ànsia retalladora de CiU i PP en l’altar de l’austericidi però si que és trist veure la submissió d’ERC a les polítiques de dreta de CiU amb l’excusa del referèndum. No recorden que formaven part d’un Govern de progrés que va impulsar la llei de dependència com el quart pilar del nostre estat del benestar? Com poden parlar de benestar social i de llibertat quan es condemna als dependents catalans a ser víctimes de copagaments i de l’augment de les llistes d’espera?”


Davant d’aquest escenari el PSC ha afirmat que demanarà celeritat al Govern en la tramitació dels expedients i en l’aplicació de la llei. “No pot ser que tinguem aquestes llistes d’espera tan elevades per cobrar una prestació a la que aquests ciutadans tenen dret o per poder ser valorats i poder així accedir al sistema”, ha explicat Segú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada