dimecres, 18 de desembre del 2013

EL GRUP SOCIALISTA PROPOSA MESURES URGENTS PER LLUITAR CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA A TARRAGONA



La senadora del PSC per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha explicat aquest dimecres que el grup socialista a les Corts Generals ha presentat una proposició no de llei de mesures urgents contra la pobresa energètica.

Es considera pobresa energètica la situació d’aquelles famílies que per manca de recursos econòmics no poden pagar els serveis d’energia suficients per satisfer les seves necessitats domestiques bàsiques.

“Segons dades del grup socialista, a partir de les denuncies de les entitats del tercer sector, unes 50.000 persones a la demarcació de Tarragona es poden trobar en aquesta situació. Per tant, estem parlant d’un problema de primera magnitud”, ha subratllat la senadora socialista.

“En concret, aquesta proposició no de llei permetria no tallar el subministrament de la llum i de l’aigua a les famílies en situació econòmica molt precària. A més, establiria un sostre social que garantiria l’accés bàsics a aquests serveis.”

Segons argumenta Maria Jesús Sequera el creixement del nombre de famílies que es troben en situació de pobresa, sumat a l’encariment progressiu de les factures de la llum i de l’aigua, fa imprescindible que s’adoptin mesures urgents per evitar “que hi hagi famílies que passin fred o que no puguin disposar d’aigua per veure, netejar-se o rentar la roba. Estem parlant d’un mínim bàsic per poder viure amb dignitat.”

“Per desgracia, la majoria absoluta del PP no augura res de bo perquè sempre que els socialistes hem plantejat propostes similars al Congrés i al Senat el PP ha votat en contra el que no dubtem a qualificar com una menyspreu intolerable cap als ciutadans més perjudicats per les conseqüències de la crisi econòmica.”


Finalment, el grup socialista ha emplaçat a la resta de formacions polítiques a centrar tots els esforços a les cambres legislatives per aprovar mesures reals que ajudin realment als amplis sectors socials que es veuen cada cop més perjudicats pels efectes de la crisi i de les retallades. “No entenem com és que CiU, ERC, ICV, PP, C’s i la CUP es dediquen tot el dia en exclusiva a parlar del referèndum donant l’esquena a la realitat diària dramàtica que, lamentablement, viuen tantes i tantes famílies al nostre país.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada