dimarts, 29 de novembre del 2011

EL PSC DENUNCIA QUE L’INCREMENT DE LES TAXES UNIVERSITÀRIES APROVADA PEL GOVERN DE CiU AFECTARÀ MOLT NEGATIVAMENT ALS 11.000 ESTUDIANTS DE LA URV


El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Xavier Sabaté, ha explicat aquest dimarts que “l’increment de les taxes universitàries per al curs vinent, quantificat en un 7,6% (és a dir, el màxim permès), aprovat pel Govern de CiU afectarà, potencialment i de forma negativa, als 11.000 estudiants de la Universitat Rovira i Virgili.”

Sabaté ha qualificat aquesta decisió com un “torpede directe a la línia de flotació de l’educació pública i de qualitat del nostre país. Pels socialistes l’ensenyament universitari és un servei públic. En aquest sentit, qualsevol augment desmesurat com aquest de les taxes universitàries és un obstacle real a què els fills de les famílies amb rendes més baixes puguin accedir a l’ensenyament superior. Segons sembla, això és el que la dreta entén per “cohesió social.”

Davant d’aquesta situació el grup socialista reitera la seva aposta per una universitat pública, de qualitat i per a tothom, que sigui un baluard a la progressiva privatització dels serveis públics que pretén introduir la dreta. “L’increment excessiu de les taxes universitàries és un impediment a la generalització de l’educació superior i implica una discriminació directe per als estudiants amb menys recursos econòmics.”

El diputat socialista ha afegit que aquest nou paquet de retallades s’anuncia només dos dies després de les eleccions generals el que ha qualificat com “una burla al conjunt de la ciutadania. És obvi que aquestes mesures ja fa temps que estaven en la ment dels dirigents de CiU. Ara bé, es passen la campanya electoral embolicats en la senyera per fer públiques les seves veritables intencions 48 hores després d’anar a votar. O sigui, un menyspreu intolerable als ciutadans d’aquest país. El catalanisme de CiU serveix a uns pocs catalans, aquells que més recursos tenen però no compten amb la majoria de catalans i catalanes que requereixen un catalanisme real que és el que pensa i protegeix tots els homes i dones del país, ha conclòs Xavier Sabaté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada