divendres, 4 de març del 2011

UNA RETALLADA INJUSTA I PERILLOSA


Ara fa pocs mesos un estudi de la prestigiosa revista Newsweek revelava que la sanitat pública espanyola (i per extensió, la catalana) és la tercera millor del món -només per darrera de Suïssa i el Japó- en la prestació de serveis sanitaris i assistencials de qualitat. Aquesta realitat no és casual sinó que és conseqüència, primer, de l’enorme esforç que diàriament fan els professionals del sector als hospitals i centres mèdics del país però també de l’esforç inversor que van decidir aplicar des del primer dia els Governs del president Maragall i del president Montilla. La salut és l’element de la vida més apreciat i valorat pels ciutadans, qualsevol disminució de les inversions sanitàries suposarà un perill real per a un dels serveis més essencials per a la immensa majoria de les persones.

Per això l’anunci del Govern de CiU d’aplicar una retallada linial d’un 10% del pressupost és una pèssima notícia pels ciutadans d’aquest país. Davant d’aquests mals presagis el grup socialista ha presentat una bateria de preguntes al Parlament per saber quins projectes seran paralitzats i com afectaran aquestes retallades a la qualitat del servei. Quins hospitals i CAP de les comarques tarragonines es veuran afectats per aquesta retallada de la inversió? Quins criteris s’aplicaran? On, quan i amb quin vàrem?

En salut no ens podem estalviar ni un cèntim d’euro. Ens hi juguem molt, fins i tot la cohesió de la nostra societat i evitar que augmentin les diferències entre el segment de la població que podrà pagar els serveis de la sanitat privada i la resta de ciutadans que veuran com minva la qualitat del sistema públic de salut, un dels pilars bàsics de l’Estat del Benestar. Encara estem a temps d’evitar-ho.

Article de Josep Maria Sabaté publicat al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada