divendres, 4 de març del 2011

40 DONES IMMIGRANTS EN SITUACIÓ IRREGULAR VÍCTIMES DE MALTRACTAMENTS HAN OBTINGUT PERMÍS DE RESIDÈNCIA I TREBALL A TARRAGONA EN ELS DARRERS ANYS


“En els darrers sis anys un total de 40 dones immigrants en situació irregular a la província de Tarragona han obtingut el permís de residència i treball a Espanya després d’haver-se provat que han estat víctimes de maltractaments”, així ho ha donat a conèixer avui el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, membre també de la Comissió de Treball del Congrés.

Segons el diputat tarragoní “això és conseqüència dels canvis impulsats pel Govern per protegir a aquest col·lectiu de dones especialment vulnerable a la violència masclista, ja que no la denunciaven pel temor a ser expulsades del país donava la seva situació irregular. Doncs bé, amb aquest Govern això ja no és així.”

En concret aquestes modificacions han consistit en suspendre l’expedient sancionador fins que no es resolt la denuncia presentada per la dona víctima de la violència. A partir d’aquí és concedeix l’autorització provisional de residència i treball mentre es desenvolupa el procés penal. Si aquest procés acaba considerant provats aquests maltractaments aleshores aquest permís de residència i treball s’obté de manera definitiva.

Joan Ruiz ha explicat que “es objectiu prioritari d’aquest Govern lluitar contra qualsevol forma de discriminació, ja sigui per raó de naixement, origen racial, sexe, religió, etc. Amb aquesta finalitat s’ha impulsat un avantprojecte de llei per a la igualtat de tractament i no discriminació que té la pretensió de garantir que aquest dret es compleixi de manera efectiva. Per aconseguir-ho, la llei establirà multes i sancions per eradicar aquestes conductes totalment inacceptables en ple segle XXI.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada