dimecres, 4 de novembre del 2009

MÉS DE 54.000 TARRAGONINS JA TENEN EL NOU DOCUMENT NACIONAL D’IDENTITAT ELECTRÒNIC


“Més de 54.000 tarragonins ja disposen del nou Document Nacional d’Identitat electrònic. A principis d’any el nombre de tarragonins en tenir el DNI electrònic ja era de 53.823 persones.” Així ho ha fet públic avui el diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, que ha posat de relleu els avantatges que ha suposat la entrada en funcionament d’aquest nou DNI electrònic.

De fet, aquest nou DNI només té la singularitat que incorpora un petit circuit integrat, un xip, on es guarda de manera segura tota la informació referent al titular del document. Per poder-ho fer el nou DNI té un format en forma de targeta de material plàstic, enlloc del tradicional document en forma de cartolina plastificada.

Segons el diputat tarragoní, “els avantatges que suposa l’entrada en servei d’aquest DNI electrònic en relació a la situació precedent són molt nombroses. Per posar només alguns exemples, el nou DNI permet dur a terme compres firmades a través d’Internet, fer tràmits complets amb les Administracions a qualsevol hora del dia, o bé executar transaccions segures amb bancs i caixes d’estalvi. És a dir, menys cues i tràmits administratius i més eficàcia a l’hora de realitzar les gestions més comunes de la nostra vida quotidiana.”

Joan Ruiz també ha recordat que per poder adquirir el nou DNI electrònic cal trucar al número de telèfon 902247364 o bé demanar hora a través de la pàgina web www.citapreviadnie.es. A la província de Tarragona hi ha tres oficines d’expedició d’aquest DNI electrònic. Una a la ciutat de Tarragona (C/vidal i Barraquer, 20), una altra a Reus (C/Antoni Gaudí, 9), i una última a Tortosa (Passeig de la Ribera, 21).

“També és de justícia posar de manifest que el nou sistema de cita prèvia ha acabat amb les cues que es formaven a les comissaries de policia, sovint els mesos d’estiu, per part de ciutadans que volien obtenir la renovació del seu Document Nacional d’Identitat”, ha conclòs Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada