dimarts, 10 de novembre del 2009

18 MILIONS D'EUROS PER AL BAIX PENEDÈS!


“En aquests moments de dificultats econòmiques les inversions de la Generalitat al Baix Penedès per l’any vinent se centren en educació, salut, carreteres i en l’institut d’investigació aplicada de l’automòbil del Baix Penedès (IDIADA). És a dir, en tot allò que pot millorar la vida quotidiana dels ciutadans d’aquesta comarca.” Aquesta és la concepció de fons que ha inspirat la confecció dels pressupostos de la Generalitat per al 2010 al Baix Penedès, segons han explicat avui en roda de premsa la diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Jordi Sánchez, l’alcaldessa del Montmell, Immaculada Costa, i el regidor socialista del Vendrell, Josep Lluís Pasqual.

Desglossant les inversions partida a partida, el primer que cal destacar són els quasi 10 milions d’euros que es destinen a l’IDIADA. Uns recursos que es destinaran a edificis, construccions, maquinària, instal·lacions i utillatge d’aquest centre logístic de primer nivell.

Cal recordar que l’IDIADA és una entitat creada a inicis dels anys 70 per la Universitat Politècnica de Barcelona que actualment està vinculada a la Generalitat com a centre autònom que dóna serveis de suport a la indústria de l’automòbil en els camps de l’homologació, l’assaig, la recerca, el desenvolupament i el control de qualitat de la producció.

D’altra banda, pel que fa a la xarxa viària Núria Segú ha remarcat que “es destina 1.853.553 euros a les obres de condicionament de la C-51, un projecte que el Govern d’Entesa ha desbloquejat després de l’oblit en que es trobava com a conseqüència de la inacció dels anteriors Governs de CiU. Així, un cop la nova via sigui una realitat, els ciutadans del Camp de Tarragona disposarem d’un tercer gran cinturó de comunicacions per carretera que connectarà directament l’eix Reus, Alcover, Valls i El Vendrell.”

Pel que fa a inversions en equipaments educatius, Jordi Sánchez ha posat de relleu els 393.174 euros que s’endú el CEIP La Muntanyeta de Bellvei, i els 271.886 euros del CEIP Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys. “Especialment importants són les partides que trobem a l’àrea de salut on s’adreça 1.019.296 d’euros per a la construcció del CAP de Calafell, 2.265.222 euros per al CAP de Cunit, i uns altres 309.922 euros per al consultori local de La Bisbal del Penedès. Finalment, també tenim inversions importants en habitatge (713.383 euros per a l’àrea Mestral de L’Arboç i uns altres 393.174 euros per a la zona del camí de L’Arboç de Banyeres del Penedès). Per que fa a l’atenció a la infància destaca la inversió destinada al centre de menors de Santa Oliva.”

Completen les inversions al Baix Penedès les que fan referència a la xarxa de sanejament d’aigua, amb partides concretes de quasi 150.000 euros pel Vendrell, segons ha remarcar el regidor socialista Josep Lluís Pasqual.

Tot plegat, segons Núria Segú “es tracta d’un esforç econòmic realment molt important en aquests moments de dificultats que iguala la inversió de la Generalitat a la comarca en relació als pressupostos d’enguany, tot i la baixada d’ingressos de la Generalitat. A més, a tot això cal sumar-hi uns altres 73 milions d’euros en inversions no territorialitzables que s’executaran en el conjunt de la província de Tarragona.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada