dimarts, 3 de novembre del 2009

ELS JUTJATS DE PAU DE REUS VAN DUR A TERME 22.500 ACTUACIONS DURANT L’ANY PASSAT


El diputat socialista al Parlament, Àlex Martínez, ha donat a conèixer avui que “els jutjats de pau del partit judicial de Reus van dur a terme un total de 22.500 actuacions durant l’any passat.” El diputat reusenc també ha analitzat l’activitat que duen a terme aquesta jutjats que esdevenen el primer esglaó del nostre sistema judicial.

En aquest sentit, Àlex Martínez ha subratllat que “en els 27 jutjats de pau que hi ha al partit judicial de Reus l’activitat més freqüent entre els jutges de pau és la relacionada amb el registre civil (és a dir, naixements, matrimonis, defuncions, etc), en aquest gran paquet es van comptabilitzar un total de 11.458 actuacions. En segon lloc trobem les actuacions que fan referència a l’àmbit civil (exhorts, judicis verbals i actes de conciliació). En aquest camp es van executar 5.847 actuacions. Finalment, el tercer gran grup és l’àmbit penal (judicis de faltes, diligències prèvies, aixecament de cadàvers, etc.). En aquesta àrea l’activitat a Reus es va elevar fins a la xifra de 5.195 actuacions.”

El diputat reusenc també ha recordat que en el conjunt de les sis comarques del Camp de Tarragona el Departament de Justícia va invertir 231.000 euros durant l’any passat per subvencionar l’activitat de 134 jutjats de pau.

Cal recordar que el jutge o jutgessa de pau és una persona elegida per l’Ajuntament del municipi on desenvolupa la seva activitat i que exerceix les seves funcions durant un període de quatre anys. La seva presència és fa necessària en aquells municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció.

Al Camp de Tarragona l’activitat dels jutjats de pau arriba a un conjunt de municipis que sumen 304.676 habitants, el que representa, aproximadament, la meitat de la població de la regió. Àlex Martínez ha volgut remarcar “l’activitat extraordinàriament eficaç i positiva dels jutges de pau que amb la seva feina ajuden a dinamitzar l’administració de la justícia. Per posar només un exemple clarificador, el nombre de ciutadans que viuen en municipis amb un jutjat de pau al Camp de Tarragona no ha parat de créixer en els darrers quatre anys (s’ha passat dels 259.220 ciutadans de 2005 als 304.676 ciutadans actuals), el que demostra la vigència d’aquesta figura del nostre sistema judicial.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada