dilluns, 10 de setembre del 2018

EL PSC EXIGEIX AL GOVERN TORRA QUE DESTINI RECURSOS A ELIMINAR LA POBRESA INFANTIL DE LES COMARQUES TARRAGONINES




La diputada socialista al Parlament, Rosa Maria Ibarra, ha exigit aquest dilluns al Govern Torra “que deixi de dedicar esforços a fer discursos abrandats però orfes de contingut i que es dediqui a treballar i a resoldre els problemes reals dels catalans. I quan parlem de problemes hi ha una realitat esfereïdora que requereix una atenció immediata: la pobresa infantil que colpeja als nostres petits.”

Així, la diputada vallenca ha demanat a la Generalitat que destini amb urgència els recursos necessaris a fi i efecte de combatre i revertir les “intolerables” xifres de pobresa infantil que hi ha a Catalunya. “Per als i les socialistes aquesta és una autèntica prioritat que exigeix respostes eficaces, aquí i ara.”

En aquest sentit Ibarra ha contraposat la inacció exasperant que demostren Quim Torra i els seus socis parlamentaris amb les accions reals del nou Govern socialista de Pedro Sanchez que el primer que va fer va ser crear un alt comissionat per lluitar contra la pobresa infantil.

“Com a socialista em sento orgullosa que el nou Govern progressista el primer que faci sigui situar aquesta tema tan important en el centre de l’acció política. Lamento, però, que el Govern de la Generalitat continuï dedicat a agitar al carrer obviant tota la agenda social pròpia d’un executiu que mereixi aquest nom.”

“El senyor Torra ha d’entendre que aquesta no és una qüestió menor o sectorial més sinó que, al contrari, és un tema de país que requereix una acció coordinada i immediata, amb partides pressupostàries assignades.”

Així, la diputada socialista ha recordat que mentre el debat identitari segueix monopolitzant la vida política un cada cinc catalans es troba en paràmetres que els situen al llindar de la pobresa mentre que mig milió de treballadors catalans no arriben a final de mes. Tot plegat implica que un 27% dels infants, dels quals uns 30.000 de les comarques tarragonines, visquin en situació de pobresa segons les mateixes dades de la Generalitat.       

“I davant d’això que fa el Govern de Quim Torra? Res. Els socialistes li exigim que es tregui la son de les orelles. Ja és hora de treballar de debò per recuperar les polítiques socials que vàrem tenir durant els anys dels governs de progrés. L’actual Govern pot fer molt més. Per exemple, tal com ha demanat reiteradament el PSC al Parlament, pot incrementar els recursos destinats a beques i millorar el sistema públic educatiu per lluitar contra l’abandonament escolar que afecta especialment a les famílies amb ingressos molt baixos i que lamina el futur d’aquests nens i nenes que tindran un futur laboral mol limitat i irregular.”

“Els socialistes defensem que s’aprovin mesures urgents, ja mateix!, per garantir que tots els nens tinguin garantida una alimentació adequada i que tinguin accés als llibres i al material escolar que necessiten. Això vol dir que es destinin els recursos necessaris per garantir les beques de menjador i que es garanteixi una renda mínima d’inserció per aconseguir que cap persona que estigui a l’atur i s’hagi quedat sense ingressos quedi abandonada a la seva sort i caigui en la pobresa.”

“Nosaltres entenem que la llibertat de Catalunya es mesura en aquests termes i que té més a veure en garantir que tots els catalans disposin d’una qualitat de vida material mínima digna que en fer discursos ampul·losos i dedicar totes les energies a teoritzar sobre el costat correcte de la història”, ha ironitzat la diputada vallenca.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada