dilluns, 17 de setembre del 2018

EL PSC CONDEMNA ELS INSULTS DE PAU RICOMÀ I DEMANA ERADICAR LES DESQUALIFICACIONS PERSONALS DEL DEBAT POLÍTIC
La comissió executiva de la federació del PSC del Camp de Tarragona ha fet una crida avui als portaveus de tots els partits amb representació política a “eradicar els insults i les desqualificacions personals del debat polític. En democràcia llibertat d’expressió i de crítica tota en un sentit ampli, ara bé increpar personalment als adversaris polítics o insultar-los i vexar-los nosaltres no ho farem mai.”

En aquest sentit la portaveu de la comissió executiva del socialistes tarragonins, Diana Salvadó, ha condemnat els insults que el portaveu d’ERC a l’Ajuntament i a la Diputació de Tarragona, Pau Ricomà, va proferir a les xarxes socials contra el ministre socialista Josep Borrell a qui va titllar, literalment, de “fill de puta.”

“És cert que el senyor Ricomà després es va disculpar també a les xarxes però els socialistes considerem inadmissibles aquests insults i demanem a tots els portaveus polítics amb representació institucional que siguin respectuosos amb aquells que pensen diferent. Els insults mai poden substituir els arguments.”

“El senyor Ricomà hauria de pensar quin missatge està enviant als seus convilatans tarragonins quan insulta als seus adversaris polítics. Si qualsevol ciutadà veu com tot un portaveu municipal pot insultar i qualificar de “fill de puta” a qui no pensa com ell com després els podem demanar des de les institucions que siguin respectuosos? Aquesta és la societat que volem? Amb insults i desqualificacions personals? Censurem els insults i la violència verbal del portaveu d’ERC que no s’haurien de tornar a produir.”   

En la mateixa línia la portaveu socialista també ha lamentat que el CDR de Tarragona hagi instigat una campanya on es demana, també literalment, “xiular fins a quedar-te sense bufera” cada cop que algú es trobi pels carrers als regidors dels partits no independentistes de l’Ajuntament de Tarragona durant aquestes festes de Santa Tecla.

“Creiem sincerament que alguns haurien de reflexionar abans de seguir alimentant aquesta espiral de foment dels comportaments intolerants. Es demana xiular i increpar a aquests regidors pels carrers, així tal qual. Què passa si aquestes persones passegen, gaudint de les festes, acompanyats per les seves famílies? Xiularan i increparan també als seus fills petits? Què serà el següent?”

El PSC denuncia aquesta deriva intolerant i reafirma el seu compromís de seguir treballant políticament per bastir una societat democràtica, respectuosa amb la seva pluralitat i on cap català es consideri legitimat per insultar a un altre català senzillament perquè no pensa com ell.

“Rebutgem aquestes plantejaments binaris que volen imposar alguns. O estàs a favor o en contra. O estàs amb el “bé” o ets còmplice del “mal.” Alguns defineixen ja el “mal” en funció de tot allò que no els és propi. Tots aquells que no pensen com ells ja són “traïdors” a qui es pot insultar o vexar. N’hi ha que volen monopolitzar la veritat i atiar la intolerància sacsejant la exaltació permanent dels estats d’ànim. Primer van començar demanant que se’ns fes fora de les institucions, ara ja es vol portar això a l’àmbit personal... és una dinàmica de foment del menyspreu realment molt perillosa que els socialistes rebutgem i condemnem”, ha conclòs la portaveu dels socialistes del Camp de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada