dimarts, 24 de gener del 2012

XAVIER SABATÉ: “ELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT SÓN UNA BEFA A LA CIUTAT DE TARRAGONA A LA QUE ASSISTEIX D’ESCOLANETA LA DIPUTADA FORNS”


“Aquests pressupostos són una befa a la ciutat de Tarragona, són una burla a la que assisteix d’escolaneta la diputada Forns. És increïble comparar el que diu la senyora Forns al ple de l’Ajuntament per justificar el seu rebuig als pressupostos municipals amb el seu silenci al Parlament. Aquests pressupostos de la Generalitat per al 2012 a les comarques tarragonines estan fets a la mida del senyor Poblet. És d’un favoritisme incomprensible i fora de tota mida”, així ha resumit el diputat socialista Xavier Sabaté la proposta de pressupostos de la Generalitat per al 2012 a nivell de la ciutat de Tarragona.

Així, Sabaté ha reclamat a CiU i a Josep Poblet a que surtin al debat públic, que donin la cara i que expliquin el perquè d’aquesta discriminació cap a la ciutat de Tarragona. El diputat socialista també ha explicat que “la única resposta del senyor Poblet és una carta privada on diu que discrepa.”

“La ciutat de Tarragona no està en l’agenda de la Generalitat, ha emfatitzat Xavier Sabaté. En aquests pressupostos no hi ha cap partida per a projectes clau com els Jocs del Mediterrani 2017. A més a més, els tarragonins i tarragonines haurem d’afrontar un doble augment del preu de l’aigua. Són uns pressupostos que no aporten recursos per evitar la fractura social ni ajuden a la reactivació econòmica.”

Per la seva banda, el portaveu de l’executiva de l’agrupació socialista de Tarragona, Javier Villamayor, ha denunciat que “en aquests pressupostos la inversió destinada a la ciutat de Tarragona tan sols arriba als 3,6 milions d’euros quan un municipi veí com Vila-seca rep 15 milions d’euros en inversions, és a dir, quatre vegades més. Crec que hi ha una desproporció innegable entre un municipi que suma 140.000 habitants i l’altre que en registra 20.000.”

Segons ha desgranat Villamayor la inversió per habitant en el marc d’aquests pressupostos a la ciutat de Tarragona és de 26 euros per ciutadà mentre que a Vila-seca aquesta ratio s’eleva fins als 750 euros per habitant.

“Constatem doncs que, objectivament, Tarragona i la seva gent no són una prioritat per la Generalitat”. Finalment, el portaveu socialista ha explicat quines són les esmenes referents a Tarragona que el grup socialista al Parlament ha introduït en relació a aquests pressupostos entre les que destaquen l’anella verda, la façana marítima, la Plaça primer de Maig, el complex esportiu Sant Jordi, la ciutat judicial i diferents equipaments educatius de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada