dilluns, 23 de gener del 2012

EL PSC PRESENTA 75 ESMENES ALS PRESSUPOSTOS PER CORREGIR LA DESINVERSIÓ DEL GOVERN A LES COMARQUES TARRAGONINES


El grup parlamentari socialista al Parlament ha presentat un total de 75 esmenes als Pressupostos de la Generalitat per aquest any 2012. Segons ha subratllat la diputada socialista, Núria Segú, “l’objectiu de les nostres esmenes és corregir la desinversió i la deixadesa del Govern i dels diputats de CiU en relació a les comarques tarragonines.”

Pel que fa al contingut de les esmenes, la diputada socialista ha subratllat l’aposta “per moderar la voracitat impositiva que ha demostrat el Govern (per exemple, amb l’augment de l’aigua, del transport públic i dels peatges de les autopistes), per tirar endavant projectes que facin possible la reactivació econòmica (Logis Penedès, Tramcamp, potenciació de la xarxa viària per carretera...), i per enllestir els equipaments educatius i de salut que el territori necessita més que mai (per exemple, cinc centres educatius a Tarragona ciutat).”

Pel il·lustrar l’esperit que guia la presentació d’aquestes propostes la diputada vallenca ha posat l’exemple de l’esmena que demana l’aprovació d’un pla de xoc a la comarca del Baix Penedès, la comarca de Catalunya amb un percentatge d’atur i de fracàs escolar més elevat, a fi i efecte de reactivar l’economia de la comarca i generar nova ocupació.

Per la seva banda, el diputat Josep Maria Sabaté, ha denunciat que “pel que fa als pressupostos de Salut per al 2011 ja s’ha constatat una desviació de 407 milions d’euros que, finalment, pot ser superior als 470 milions d’euros. I això tot i les retallades que han perjudicat al sector!”

Pel que fa a les comarques tarragonines “ens falten 100 milions d’euros en inversions. Les nostres esmenes volen salvar les infraestructures sanitàries en curs. Per exemple, l’inici de les obres de la setena planta de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona que es van aturar quan ja estaven licitades. Ara tampoc hi són als pressupostos malgrat que hi ha una moció aprovada al Ple del Parlament que demana la seva execució.”

Josep Maria Sabaté també ha afirmat que el grup socialista estarà especialment atent a què es compleixin els treball i el calendari d’obres del centre d’alta resolució de Camplar. La resta d’esmenes en matèria de salut demanen l’ampliació i millora de diversos CAP de les nostres comarques.

Finalment, el portaveu socialista en matèria de salut ha advertit que els pressupostos de la Generalitat per enguany inclouen una retallada de 450 milions d’euros en salut, del qual un 10% correspon a Tarragona. “Totes aquestes retallades en inversions es tradueixen, per exemple, amb que acabarem l’any amb les llistes d’espera doblades”, ha emfatitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada