dilluns, 5 de setembre del 2011

EL PSC DENUNCIA EL RETORN AL SISTEMA SANITARI DEL SEGLE PASSAT


Els diputats socialistes al Parlament de Catalunya per la demarcació de Tarragona han denunciat aquest dilluns “la destrucció del model sanitari català per part del Govern de CiU. Ens pocs mesos, CiU ens ha fet tornar al model del segle passat.”

Davant d’aquesta evidència, el diputat socialista Xavier Sabaté ha lamentat “el silenci clamorós de CiU i PP a les comarques tarragonines. Qui calla atorga. No entenem aquest silenci permanent dels seus diputats territorials davant la destrucció d’un model de salut pública que ens havia costat tant d’assolir.”

Josep Maria Sabaté, portaveu de salut del grup socialista al Parlament, ha expressat “el total i absolut suport dels socialistes a les mobilitzacions ciutadanes que aquests dies hem viscut a Tarragona. Hem intentat que el Govern rectifiqui i que respecti les regles del joc i el consens que ha caracteritzat el sistema sanitari en els darrers 30 anys.”

El diputat socialista ha remarcat que “el conseller no coneix el nostre territori, encara no ha vingut a Tarragona en tots aquests mesos. Des del PSC tornem a demanar al departament que respecti als ciutadans i als professionals del sector. Hi ha una altra manera de fer les coses que no passa per retallar a tort i a dret sense establir prioritats ni respectar serveis essencials, i anunciar-ho, a més, un 31 d’agost, el dia abans, via delegat en funcions. No es pot trepitjar així un model que ens ha costat tant d’aixecar.”

Per la seva banda, la diputada Núria Segú ha alertat que “amb aquestes retallades tornem al model que teníem als anys 80 del segle passat, amb llargues llistes d’espera, sense servei d’atenció primària i amb passos enrera en tots els àmbits.”

Com a exemple d’això la diputada vallenca ha explicat que “l’anterior Govern catalanista i d’esquerres havia reduït a menys de 15 minuts el temps d’espera entre la trucada al servei d’emergències mèdiques i l’arribada de l’ambulància. Doncs bé, ara amb aquestes retallades aquest temps d’espera tornarà a ser superior als 30 minuts.”

Així mateix, segons ha informat Núria Segú l’any 2003 el 20% dels serveis de salut dels ciutadans de les comarques tarragonines s’havien de fer a Barcelona mentre que l’any passat aquest percentatge s’havia reduït a només el 6%.

Finalment, Núria Segú ha lamentat “l’absència permanent dels 10 diputats de CiU per Tarragona que hi ha al Parlament. No sabem res d’ells des de l’inici de la legislatura. Crec que estan obligats a donar compte a la ciutadania tant d’aquestes retallades permanents com dels nefastos pressupostos de la Generalitat per aquest 2011 a nivell de les nostres comarques.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada