dilluns, 19 de setembre del 2011

DECISIONS QUE TENEN CONSEQÜÈNCIES


Des de que, ara farà prop d’un any, CiU va guanyar les eleccions i va tornar a governar la Generalitat un terme s’ha associat a aquests mesos de govern conservador: “retallada”. Retallades en prestacions i serveis que formen part dels pilars de l’Estat del benestar que tants anys ens ha costat d’aconseguir. Paral·lelament, el Govern “dels millors” del senyor Mas ha pres unilateralment algunes decisions que s’han trobat amb el rebuig quasi unànime de la societat, per exemple, la supressió de l’impost de successions (l’impost sobre les herències) per als més rics.

Són decisions que tenen conseqüències que perjudiquen greument al conjunt de la ciutadania.

M’explico, com sabeu des de que Josep Fèlix Ballesteros és alcalde de la ciutat una de les prioritats de l’Ajuntament ha estat augmentar el nombre de places públiques de llars d’infants, un dels principals problemes que vàrem heretar de l’anterior govern conservador de CiU i PP.

Així mateix, les taxes d’aquestes llars d’infants no s’han augmentat des del 2006, quan encara governava CiU. Conscients com som de què molts pares i mares de la ciutat han de fer autèntics miracles a l’hora de combinar treball i responsabilitat familiar des del consistori hem fet, honestament, tot el que estava al nostre abast per ajudar a les famílies tarragonins amb nens petits. Fruït d’aquesta convicció durant la passada legislatura no es va augmentar ni un cèntim d’euro les taxes per placa pública d’escola bressol.

En quin escenari ens trobem ara? Doncs que el govern del senyor Mas ja ha advertit a la Federació de Municipis de Catalunya de la intenció de la Generalitat de reduir l’aportació que el Govern català fa als Ajuntaments per sostenir les llars d’infants municipals (uns 1.800 euros per plaça). A partir d’ara aquesta aportació es reduiria a 1.470 euros per plaça, una decisió que, oficialment, ni tan sols ha estat comunicada als Ajuntaments.

Es tracta d’una notícia molt dolenta per a milers de pares i mares amb fills d’edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Aquesta reducció obligarà als Ajuntaments a augmentar les taxes per mantenir les places actualment en servei. Vull dir-vos que l’Ajuntament de Tarragona mantindrà la seva aportació econòmica a aquestes llars d’infants però que, per culpa de la decisió de la Generalitat, haurem d’aprovar unes noves taxes proporcionals a la reducció de l’aportació del Govern català.

Mireu, tots entenem que en aquests moments de crisi econòmica hem de fer sacrificis i prioritzar la despesa, però crec que tots coincidirem en afirmar que aquestes retallades no poden afectar aspectes essencial com l’educació. L’educació dels nostres fills representa el futur de la ciutat i amb l’educació no es juga, no pot ser objecte de subhasta.

Davant d’això, com a regidor d’ensenyament demano a tots els grups municipals, també als regidors de CiU, que impedeixin que el Govern de la Generalitat redueixi les aportacions de les llars d’infants municipals i així l’Ajuntament podrà continuar mantenint els preus d’aquesta escoles bressol com és la seva intenció.

Els regidors de CiU han afirmat sempre, per activa i per passiva, que el que guia la seva actuació no és l’interès partidista sinó el que entenen que és millor per als ciutadans. Crec, sincerament, que aquesta és una bona oportunitat per a demostrar-ho...

Article de Joan Sanahujes publicat al Més Tarragona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada