dimecres, 16 d’octubre del 2013

RESOLUCIÓ DEL CONSELL DE FEDERACIÓ DEL PSC DEL CAMP DE TARRAGONA



Barcelona World:

Ens reafirmem en el nostre suport al projecte i per això en la tramitació  no votarem cap esmena a la totalitat que, de prosperar, impediria o dificultaria la seva realització. Malgrat això, en el tràmit de Comissió, presentarem esmenes referides principalment al tractament fiscal perquè no creiem justificat ni just rebaixar els impostos als qui més tenen mentre la crisi està suportada per la gent més modesta. També presentarem esmenes sobre el sostre edificable perquè volem un projecte compatible amb el respecte al paisatge i a una costa Daurada que és patrimoni de tots i no negoci d’uns quants.

Castor

Ens reafirmem en la nostra demanda de clausura . Abans la seguretat de les persones que les reserves estratègiques de gas per necessàries que siguin. Reclamem al mateix temps que les nuclears acompleixin les mesures de protecció sísmica indicades per la UE arran de l’accident de Fukushima el març de 2011.

Inici de curs i llei Wert

La LOMCE és una llei segregadora, classista, retrògrada, potenciadora de la competitivitat per si mateixa, que no millora el sistema educatiu. És una llei que ha nascut morta perquè no s’ha tingut en compte que el sistema educatiu que tenim no només està integrat pels polítics del Partit Popular, sinó que hi ha alumnes, mares, pares, professors, associacions, sindicats, altres administracions i partits polítics. A tots ells no se’ls ha tingut en compte en cap moment.
Que quedi ben clar que, des del PSC en cap moment estem dient que no es modifiqui res. Partim del principi que tot és millorable, sempre, no som immobilistes. I per això creiem que cal avaluar i implementar mesures per garantir una millor qualitat del servei, en aquest cas l’educatiu. Però allò que calgui canviar del sistema educatiu sempre ha de tenir en compte a tots aquells agents que integren la comunitat educativa. Això requereix diàleg, pacte i consens. Pacte per a l’educació. I aquest pacte ha de tenir  tres grans objectius:
1.- Ampli acord per a la reforma.
2.- Que aquest acord garanteixi l’estabilitat del sistema
3.- Que el sistema tingui una capacitat d’adaptar-se a la realitat social i lingüística dels territoris.
La falta de diàleg ha tingut com a conseqüència que, per primera vegada en la
història arreu de l’Estat la comunitat educativa manifestés el seu rebuig a la LOMCE.
No hi ha la voluntat d’escoltar. La Lomce s’imposa. Trepitjant, menyspreant els estatuts d’autonomia de les comunitats autònomes, de totes. Això també confirma els principis ideològics amb els quals actua aquest govern: el Partit Popular no creu en les autonomies i, per això, impulsa canvis legislatius per garantir la centralitat i el control estatal d’aquelles competències traspassades amb exclusivitat complint el mandat estatutari.
L’arrel del problema rau en un diagnòstic erroni de les debilitats del sistema educatiu. Aquesta diagnosi està esbiaixada, i ens atrevim a dir que ho està intencionadament perquè els professionals de tot l’Estat estan dient NO a la LOMCE.
És prou indicatiu que tots els que estan dia a dia desenvolupant i treballant en el
sistema educatiu estiguin en contra d’aquesta reforma. Principalment perquè els objectius que persegueix no tenen cap coherència amb les mesures que desenvolupa. Just al contrari. Es creen problemes allà on no existeixen.
És incomprensible que un Govern utilitzi la llengua com a eina política i que no s’adoni que l’únic que aportarà a la societat és la confrontació. No creiem que tinguin clar el que significa el model d’immersió lingüística català, ni que s’hagin molestat en analitzar els resultats que ha tingut la seva aplicació durant aquests anys. En canvi els estudiosos del tema, a nivell internacional, sí que ho han fet, atrets precisament pels resultats tant socials com de domini de les llengües.
El cert és que el veritable objectiu no és la millora de la qualitat, sinó que el veritable canvi és la devaluació del sistema educatiu, com també el sistema sanitari,
de serveis socials, etc. La devaluació dels serveis públics és el que indueix el govern a la imposició, utilitzant la majoria absoluta, imposant l’absolutisme i les polítiques neoliberals a les quals ens oposem rotundament.
Per aquest motiu,  el PSC demana la retirada de  la LOMCE. Continuarem lluitant per aconseguir un pacte per a l’educació, amb la voluntat de tenir un sistema que ens permeti igualar-nos als països amb millors resultats.
Però per això cal compromís polític, voluntat d’aconseguir una veritable qualitat del sistema educatiu, que garanteixi el dret a l’educació per a tothom. Cosa que els actuals governs, CiU i PP, no demostren tenir

N-340 i A-7

Els socialistes valorem molt positivament que per primera vegada després de més de  20 anys hi hagi  un acord ampli al territori per la necessitat i urgència de l’autovia A-27  que els socialistes sempre hem prioritzat, moltes vegades sols,  tant a Valls, com a Barcelona o a Madrid. Lamentem que amb els Pressupostos generals del l’Estat per al 2014 presentats pel PP, signifiquin ni un  metre  més d’autovia.Per altra banda, els socialistes estem impulsant tant al Congres de Diputats com al  Parlament de Catalunya una iniciativa per alliberar de trànsit pesat la N-340 tot desviant-lo cap a l’AP7  i establir descomptes a l’AP-7 per moviments interns.

Jocs Mediterranis

El Consell de Federació saluda l’acord unànime del Parlament de Catalunya d’aquesta setmana que significa també un exemple que des del sud de Catalunya han donat els representants dels ciutadans de tots els grups parlamentaris per una bona causa. És el moment del compromís dels Governs català i espanyol perquè els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017 siguin un èxit no només esportiu sinó també des del punt de vista de promoció de nova activitat econòmica i de llocs de treball, de noves tecnologies, de promoció del nostre patrimoni i, en definitiva , de Catalunya al món. Demanem, doncs, als Governs de Catalunya i Espanya que consignin als pressupostos que ara estan preparant  consignin les partides necessàries per dur a terme totes aquestes accions a Tarragona i les subseus corresponents.

Pensions


La reforma de les pensions que ha aprovat el Govern del PP vol estalviar diners traient-los de les mans dels pensionistes. A la província de Tarragona, amb una pensió mitjana de 803 euros per pensionista, aquesta reforma suposarà que cada pensionista perdrà uns 200 euros anuals de poder adquisitiu ja que l’augment del 0.25% per l’any vinent aprovat pel Govern serà molt inferior a l’augment de l’IPC, que és el vàrem emprat per revaloritzar les pensions d’acord amb la normativa local. Un cop més, Rajoy i el PP, que es van comprometre a no tocar les pensions, menteixen als ciutadans i, a més, ho fan amb la covardia moral de vendre com una “augment” una baixada real del poder adquisitiu dels pensionistes molts dels quals ja destinen part de les seves pensions a ajudar als seus fills i als seus néts. Uns pensionistes que ja han hagut de fer front a l’augment dels medicaments, les retallades en dependència, la privatització progressiva de la sanitat, etc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada