dijous, 24 d’octubre del 2013

NÚRIA SEGÚ: “AMB EL GOVERN DE CiU LES LLISTES D’ESPERA PER A INTERVENCIÓNS QUIRÚRGIQUES HAN AUGMENTAT UN 25% AL CAMP DE TARRAGONA”



La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Núria Segú, ha denunciat aquest dijous que “amb el Govern de CiU les llistes d’espera a la regió sanitària del Camp de Tarragona s’han incrementat un 25% en menys de tres anys.”

En concret, i segons dades del mateix Departament, el nombre de persones en llistes d’espera a les comarques del Camp de Tarragona per a ser operades d’intervencions garantides ha passat de 4.824 pacients en el moment en què Artur Mas va ser investit president de la Generalitat a 6.036 persones, segons les darreres dades oficials corresponents al mes de juny de 2013. “O sigui, 1.212 persones més en llista d’espera per a intervencions quirúrgiques en garantia.”

“El més increïble és que el conseller de Salut, Boi Ruiz, vulgui vendre a la ciutadania que les llistes d’espera en realitat han baixat. Com és possible? Amb CiU s’ha retallat el pressupost destinat a Salut com mai i, al mateix temps, se’ns intenta convèncer que han baixat les llistes d’espera? Creurà el conseller que els ciutadans no tenim sentit comú?”

Núria Segú ha denunciat que el Departament de Salut intenta confondre la ciutadania i amagar l’increment real de les llistes d’espera que s’ha produït com a conseqüència de les retallades impulsades per CiU.

“Per exemple, les reduccions que s’han produït corresponen a intervencions relativament de menor complexitat com els galindons i les cataractes mentre que les que impliquen una major dificultat, com les pròtesis de genoll, augmenten el temps d’espera per passar pel quiròfan. Al Camp de Tarragona aquest temps d’espera per poder ser operat d’aquesta pròtesi ja supera els sis mesos.”

Així mateix, la diputada vallenca ha emplaçat al Govern a publicar les llistes d’espera de tots els 63 procediments quirúrgics existents a la sanitat pública catalana i no tan sols els 14 procediments garantits des de l’inici de les retallades.


Finalment, Núria Segú ha recordat les nombroses iniciatives del grup socialista per elaborar un pla de xoc de temps màxims garantits i aconseguir la reducció real de les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques. “Unes propostes que sempre s’han trobat amb el mur del silenci del Govern de CiU”, ha reblat la diputada del PSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada