divendres, 11 d’octubre del 2013

APROVADA PER UNANIMITAT LA MOCIÓ DEL PSC SOBRE L’IMPULS ALS JOCS DEL MEDITERRANI DE TARRAGONA 2017



El Parlament de Catalunya ha aprovat avui per unanimitat una moció del grup parlamentari socialista en la què s’insta a la Generalitat ha donar ple suport a la celebració dels Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017.

En la seva intervenció, el diputat del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, ha remarcat que “la celebració dels Jocs ha d’anar més enllà del que són estrictament unes competicions esportives, sinó que, a més a més, han de suposar un impuls cultural, empresarial i de generació d’ocupació i nous llocs de treball, així com contribuir a la pau al Mediterrani.”

Xavier Sabaté ha deixat molt clar al conseller Homs que “la unitat demostrada per tots els grups en una celebració d’aquestes característiques és un exemple per afrontar els reptes de futur que Catalunya té plantejats.”

En relació al contingut de la moció, s’insta a la Generalitat, en el termini de tres mesos, a definir una proposta d’actuacions dels diferents Departaments. En primer lloc, el de Cultura, ja que els Jocs se celebraran en una ciutat patrimoni de la Humanitat, per aconseguir que els Jocs no siguin tan sols una celebració esportiva sinó que esdevinguin una autèntica projecció del patrimoni cultural de les comarques tarragonines i de Catalunya al món.

També és necessària la implicació del Departament d’Empresa, donat que els Jocs representen una finestra excel·lent per a la promoció de les empreses catalanes en l’àmbit mediterrani (on viuen 450 milions de potencials consumidors), i pel foment de les nostres exportacions.

A la moció també es reclama la implicació del Servei d’Ocupació de Catalunya en el disseny d’un programa formatiu pels voluntaris dels Jocs que permeti millorar les seves capacitats professionals i la seva inserció laboral amb posterioritat a l’esdeveniment.

Pel que fa al Departament d’Interior, ha de garantir l’adequada coordinació dels cossos de seguretat que intervenen en el disseny, planificació i execució dels plans de seguretat que aquest esdeveniment requereix. La Secretaria General de l’Esport ha de col·laborar en el desenvolupament de programes de tecnificació específics amb esportistes de l’àmbit català que competeixin en els Jocs del Mediterrani de 2017.

Per la seva banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha de dur a terme la planificació de les instal·lacions i de les activitats per tal que siguin un exemple d’estalvi i d’eficiència en la generació, ús i tractament d’energia, aigua i residus i, en definitiva, de la lluita contra el canvi climàtic per un món millor.


Finalment, la moció aprovada preveu també fixar en els propers pressupostos de la Generalitat el compromís plurianual que permeti fer front a la construcció dels equipaments esportius necessaris per l’organització dels Jocs del Mediterrani d’acord amb el Pla Director dels Jocs i d’acord amb les administracions implicades en el Comitè Organitzador.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada