dimarts, 8 d’octubre del 2013

EL PSC DENUNCIA L’AUGMENT DE LA POBRESA A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA



El PSC ha denunciat avui les “dades esfereïdores” que es desprenen de l’augment de la pobresa i de l’exclusió social a la província de Tarragona. Així, el diputat socialista, Joan Ruiz, ha denunciat que “un de cada sis tarragonins viu ara en situació de pobresa, 122.000 ciutadans de la província tenen un volum d’ingressos anuals que els situen per sota del llindar de la pobresa (menys de 9.000 euros a l’any), el que representa aproximadament un 16% del conjunt de la població.” El diputat socialista es refereix a les dades provisionals de l’enquesta de condicions de vida de l’Institut Nacional d’Estadística a les que ha tingut accés el grup socialista.

El diputat tarragoní ha advertit que la combinació de crisi econòmica sumat a l’austericidi de les retallades de CiU i PP “han esdevingut un còctel Molotov particularment explosiu. Lluny de reduir l’atur a la meitat o de “generar riqueza, puestos de trabajo y reducir impuestos”, tal com van prometre CiU i PP, el resultat de les polítiques de la dreta tan sols han aconseguit augmentar la pobresa fins a límits mai vistos en democràcia.”

“L’únic paradís que han aconseguit assolir és el paradís fiscal per als grans defraudadors per a qui es fa una amnistia fiscal a mida. Mentre, els joves “mileuristes” comencen a sentir-se afortunats de cobrar 1.000 euros al mes, els salaris estan en caiguda lliure, el deute públic s’acosta al 100% del PIB, i les prestacions públiques en sanitat, educació, benestar social i dependència han davallat. Un 40% dels tarragonins no poden fer front a cap despesa imprevista i un 32% (un de cada tres ciutadans) reconeix que arriba a final de mes amb dificultats o amb moltes dificultats.”


Joan Ruiz ha emplaçat als diputats tarragonins del PP i de CiU “a trencar el seu silenci” i a sumar esforços conjuntament per redreçar aquesta situació tan dramàtica. “No pot ser que continuïn muts i es facin còmplices d’una realitat tan lamentable, parlant del contingut dels programes de TV3 (com fan alguns diputats del PP) però sense dir ni una paraula de l’augment de la pobresa a casa nostra. Els socialistes hem emplaçat en diverses ocasions a la resta de forces polítiques a pactar un fons d’emergència per lluitar contra l’augment de la pobresa i eradicar la malnutrició infantil a la nostra província. Tornem a estendre la ma perquè en matèria de pobresa ja fa temps que s’han travessat totes les línies vermelles. Aquí i ara això és possible si hi ha voluntat política, i sobretot humana, per fer-ho possible”, ha conclòs el diputat tarragoní. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada