dilluns, 7 d’octubre del 2013

EL PSC DEMANARÀ AL PARLAMENT QUE S’ALLIBERI LA N-340 DE VEHICLES PESANTS ENTRE L’HOSPITALET DE L’INFANT I ULLDECONA



El diputat socialista per Tarragona, Xavier Sabaté, ha anunciat aquest dilluns que el grup del PSC al Parlament demanarà al Govern que estudiï l’alliberament de la N-340, entre l’Hospitalet de l’Infant i Ulldecona, del trànsit de camions de gran tonatge, tal i com ja passa a la N-II a les comarques gironines.

“Volem un tractament similar al que ja tenen a Girona. La N-340 està col·lapsada i la prolongació de l’A7 més enllà de l’Hospitalet és remota donada la manca d’inversió del Govern del PP. Per tant, el que sembla més raonable es desplaçar el tràfic pesant a l’autopista i alliberar i millorar així la circulació per la N-340.”

D’altra banda, els diputats i senadors del PSC per Tarragona han avançat que presentaran una proposta de resolució al Parlament demanant a la Generalitat que obri el servei d’atenció nocturna del CAP de l’Hospitalet de l’Infant. “No entenem com és possible que aquest centre estigui tancat per les nits quan atén cinc nuclis de població i que això passi també els mesos d’estiu quan l’Hospitalet triplica el seu nombre d’habitants. No té sentit i per això impulsarem aquesta proposta de resolució al Parlament.”

Pel que fa a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el PSC demanarà també al Parlament que es millorin les entrades als nuclis de Masriudoms i Masboquera i que la Generalitat concerti places públiques als centres de dia del municipi, tal i com ja fa als pobles veïns. Així mateix, el grup socialista al Parlament demanarà a la conselleria de Territori la millora del ferm del pont d’Amposta.

En un altre ordre de coses, el PSC sol·licitarà l’obertura d’un expedient al director general dels bombers per haver sancionat amb tres mesos d’ocupació i sou al cap de guàrdia del parc de bombers de Reus per haver permès activar les sirenes per commemorar i recordar als bombers morts a l’incendi d’Horta de Sant Joan. “És això raonable? Pels socialistes és una actitud impresentable i completament injusta!”

En relació a la planta Castor “els socialistes diem que el magatzem de gas no es pot tornar a obrir. El primer que hem de garantir és la seguretat de les persones i això no té preu. Mentre hi hagi la menor possibilitat de moviments sísmics a la zona la planta no pot tornar a obrir. També demanem que s’investigui fins a les últimes conseqüències les actituds negligents que hagin pogut existir.”

“Finalment exigim al Consell de Seguretat Nuclear que abordi sense demores aquesta qüestió i que comprovi si les centrals nuclears catalanes compleixen plenament amb les normatives de seguretat de la Unió Europea i les que s’han recomanat després de l’accident de Fukushima.”


Finalment, Xavier Sabaté ha anunciat que aquesta setmana el Parlament veurà la moció sobre els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017. “Espero el compromís de tots els grups parlamentaris així com el del Govern de la Generalitat que ha de garantir les inversions necessàries per portar el projecte a bon port. Els Jocs han de significar una promoció cap al món de Tarragona i del conjunt de Catalunya i per aconseguir-ho necessitem ara una implicació més gran de la Generalitat.”   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada