dijous, 3 d’octubre del 2013

EL PSC PRESENTA UNA BATERIA DE PREGUNTES AL PARLAMENT EN RELACIÓ ALS TERRATRÈMOLS DE L’EBRE



El grup socialista al Parlament de Catalunya ha presentat una bateria de preguntes al Govern de la Generalitat en relació als terratrèmols que aquesta setmana s’han registrat a les terres de l’Ebre.

En concret, les preguntes se centren en saber quina és la informació de la que disposa el Govern en relació a aquests moviments sísmics, quina és la informació que ha facilitat el Govern espanyol i quins contactes s’han mantingut amb la Generalitat valenciana.

El PSC també vol saber si s’ha informat als ajuntaments de la zona, si s’ha previst algun dispositiu de seguretat o campanya informativa per part del Govern i si s’ha establert algun contacte amb l’Observatori de l’Ebre.

Pel que fa al projecte Castor, el grup socialista vol conèixer quin és el l’estat d’execució de les obres que han afectat el litoral del Delta i si coneixia el Govern la paralització dels treballs d’injecció de gas al magatzem dictada pel Ministeri d’Indústria.

Finalment, el grup parlamentari socialista ha preguntat al Govern sobre quin és el nivell màxim a l’escala Richter que poden resistir les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó.

En relació a aquesta qüestió, la diputada socialista per Tarragona, Núria Ventura, ha exigit al Govern “la màxima informació i transparència en un tema, com és la seguretat dels veïns de la zona, que és essencial per a qualsevol Govern que mereixi aquest nom. Així mateix, demanem també amb tota la fermesa que s’informi als ajuntaments de l’àrea afectada de tot el que ha succeït i pot estar succeint.”


En darrer terme, la diputada ebrenca ha fet una crida “a la responsabilitat de tots els agents i administracions implicades. En aquests moments hem d’evitar alarmismes injustificats que tan sols poden augmentar l’angoixa de la gent. Per això, el primer que cal és tenir tota la informació per saber si s’han fet les coses bé i, en tot cas, rectificar el que sigui necessari si s’escau.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada