divendres, 28 de febrer del 2014

EL PSC PROPOSA QUE UNA PART DELS BENEFICIS DEL PROJECTE DE BCN WORLD ES REINVERTEIXIN A LES COMARQUES TARRAGONINES



El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Xavier Sabaté, ha desgranat aquest divendres les esmenes que el PSC ha presentat al Parlament en relació al projecte de BCN World. Sabaté ha reafirmat que “el PSC està a favor del projecte però amb la condició d’humanitzar-lo i que part dels beneficis que generi reinverteixen al nostre territori.”

Així, pel que fa a la fiscalitat els socialistes “no volem una rebaixa de la fiscalitat del joc que ens situï en el mapa del món com uns dels països amb un gravamen fiscal més baix. No ho volem per una raó de moralitat bàsica: no podem permetre que es rebaixin els impostos del joc fins a percentatges ridículs quan, al mateix temps, s’està demanant als treballadors, en un escenari marcat per l’augment de l’atur i la caiguda dels sous, que paguin fins l’últim cèntim d’euro dels impostos del treball. No ho podem permetre, seria una immoralitat.”

Per tant, l’esmena socialista proposa una rebaixa del 55% al 35% en l’impost del joc tan sols en el cas de què es reinverteixi el 5% dels beneficis al territori. O bé una rebaixa del 25% dels impostos si la reinversió dels guanys s’incrementa fins al 10%. Així mateix, el PSC defensa que hi hagi el compromís addicional per tal que el 3% dels guanys i l’1% de les inversions destinades a la construcció dels equipaments del complex es destinin a tres finalitats socials concretes: la prevenció i tractament de les ludopaties, la creació d’un fons social per als treballadors i el finançament de les entitats que es dediquen a treballar amb persones amb discapacitat.

“També volem que en el projecte figuri explícitament el compromís de prohibir l’accés als menors als centres de joc. En matèria urbanística cal respectar el medi ambient de la Costa Daurada. No volem parets de ciment davant de les platges i no volem que ningú llenci una pilota cap endavant emplaçant a un futur pla urbanístic. El volem ara”, ha subratllat el diputat tarragoní.

Finalment, el PSC també proposa un canvi en la denominació del projecte. “A nosaltres ens interessa promocionar el nostre territori per això proposem que s’utilitzin els topònims propis de les nostres comarques, ja sigui Tarraco, Costa Daurada, Vila-seca, Salou, etc.”


En darrer terme, Sabaté ha criticat la mala gestió que el Govern de CiU ha fet d’aquest tema tan important per les comarques tarragonines com pel conjunt del país. “Hem de denunciar l’actitud irresponsable d’un Govern que ha demostrat un comportament tan passiu en un tema tan sensible i que no ha fet els deures durant els set mesos de tramitació parlamentària. L’executiu d’Artur Mas tan sols està en el seu monotema permanent i no governa. Des del mes de juliol han estat de braços creuats sense buscar complicitats o cercar punts de trobada, sense negociar amb la resta de grups i agents implicats. Una negligència impresentable”, ha subratllat el diputat socialista.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada