dimarts, 11 de febrer del 2014

NÚRIA SEGÚ: “AMB CIU I ERC LA DESINVERSIÓ DE LA GENERALITAT A LA CONCA DE BARBERÀ JA HA ARRIBAT AL 100%”



La diputada socialista Núria Segú ha denunciat aquest dimarts “la desinversió absoluta amb la que el Govern de CiU, amb la complicitat d’ERC, ha castigat a la comarca de la Conca de Barberà. No hi ha precedents d’un oblit tan sistemàtic i permanent en democràcia. És un escàndol absolutament injustificable i un insult per als habitants de la Conca de Barberà.”

Segons les dades aportades per la diputada socialista les inversions contemplades en els pressupostos de la Generalitat a la comarca han davallat de quasi 10 milions d’euros (en concret, 9.868.101 euros) el 2010, darrer any de Govern de progrés, a tan sols 447.938 euros, aprovats per CiU i PP el 2012, a uns ridículs 25.000 euros per aquest any 2014, amb Govern CiU-ERC.

“Estem parlant d’una desinversió del 100% a la Conca de Barberà, fet insòlit en el conjunt de Catalunya. Així mateix, la inversió per habitant ha passat de 418 euros per ciutadà el 2010 a tan sols un euro per habitant el 2014. Per fer-nos una idea del que suposa aquest menyspreu cal tenir present que la següent comarca més castigada pel Govern CiU-ERC és l’Alta Ribagorça on la inversió per habitant és de 90 euros per persona mentre que a la Conca de Barberà tan sols és d’un 1 euro!”

Segons ha remarcat Núria Segú “no valen excuses de dir que la situació econòmica de la Generalitat és la que és, etc. Les dades són claríssimes a l’hora de posar de relleu un menyspreu absolut del Govern d’Artur Mas amb la Conca de Barberà. Per què la inversió en aquesta comarca tan sols és d’un euro per habitant quan a la ciutat de Barcelona aquesta xifra s’enlaira fins als 115 euros? És que som menys catalans que la resta?”


Per afegir un punt grotesc a aquesta realitat dramàtica la diputada del PSC ha recordat que CiU va iniciar la seva campanya per a les eleccions autonòmiques de 2010 en un petit poble de la Conca de Barberà per denunciar, deien, el centralisme barceloní i la manca d’inversions als municipis petits. “Doncs bé, aquells que deien defensar “el territori” han reduït un volum inversor de 10 milions d’euros i l’han fet caure fins a uns misèrrims 25.000 euros. Els qui ara ho justifiquen aleshores feien discursos abrandats denunciant la manca d’inversió del Govern de progrés a la comarca. Com diria aquell entrenador de futbol: “no hace falta decir nada más...”, ha ironitzat la diputada vallenca.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada