dilluns, 3 de febrer del 2014

Francesc Vallès: “L’obligació de l’alcalde és trobar una solució per mantenir la gestió pública de l’Hospital”



“L’obligació de l’alcalde de Reus és trobar una solució per impedir que la ciutat perdi la gestió de l’Hospital i evitar un desastre històric, en lloc de quedar-se de braços plegats davant la possible privatització de l’hospital de Sant Joan”. Així de contundent s’ha mostrat el primer secretari del PSC de Reus, Francesc Vallès arran de les darreres informacions publicades que confirmen la desaparició de Sagessa en menys de sis mesos.

Vallès ha recordat la resposta airada de divendres passat de l’equip de govern després que, ell mateix, denunciés que l’actual model sanitari estava en perill. “Avui, tres dies després, tenim la prova que el que dèiem era cert: hi ha un document en què el secretari confirma que Sagessa desapareixerà un cop entri en vigor la Llei de reforma de l’administració local del PP”.

“Quan ho va dir el secretari, l’alcalde no es va immutar ni va fer res per evitar-ho. Quan ho diem nosaltres, ens tracta de mentiders”. “El que és temerari” ha dit Vallès “és la incapacitat de l’equip de govern per gestionar un hospital d’aquestes magnituds i amb aquestes potencialitats perquè això afecta directament la competitivitat del nostre hospital, l’estabilitat dels magnífics professionals que hi treballen i la qualitat assistencial dels ciutadans de Reus”, ha dit el líder socialista, que ha assegurat que a Pellicer “li està caient la ciutat al damunt perquè és incapaç de gestionar-la”.

Vallès ha explicat que altres ajuntaments catalans que estan gestionant hospitals municipals i comarcals fa temps que treballen per tal que aquesta gestió continuï sent pública i ha lamentat que a Reus, “no només no s’han fet els deures, sinó que la situació d’interinitat que portem des de fa més d’un any, ens ha deixat exposats al mercat i en una situació de vulnerabilitat molt perillosa”.

Vallès creu que aquest govern “encara no ha entès la importància del que tenen entre les mans, la importància de mantenir la capital sanitària a Reus, la importància de defensar els prop de 6.000 llocs de treball directes o indirectes que genera”.


Per al primer secretari socialista, la sanitat és un tema que sempre ha estat una qüestió de ciutat, i aquest govern l’ha convertit en un assumpte partidista, la qual cosa acabarà perjudicant els ciutadans. “Sagessa és fruit de l’esforç de molts reusencs i de la complicitat de totes les administracions. No consentirem que per culpa de la manca de projecte i la incapacitat d’aquest govern, Reus s’hagi d’acabar venent l’hospital. L’hospital no es ven”, ha conclòs Vallès que ha instat l’alcalde a recuperar el consens polític, territorial i institucional per evitar aquest gran despropòsit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada