dijous, 27 de febrer del 2014

ELS PERMISOS DE MATERNITAT A TARRAGONA CAUEN UN 17,2% AMB EL GOVERN DEL PP



El diputat socialista Joan Ruiz ha denunciat avui “la caiguda dels permisos de maternitat a la província de Tarragona que s’ha registrat des de l’arribada del Govern del PP. En aquests dos primers anys ja acumulem una davallada del 17,2% dels permisos i de les quanties.”

Segons ha desgranat el diputat socialista els permisos de maternitat a Tarragona han passat dels 5.821 permisos el 2011 (darrer any de Govern de progrés) a 4.817 permisos el 2013 (segon any de Govern de Rajoy). També durant aquest període les quanties totals per aquesta prestació a la província de Tarragona han caigut de 32.497.661 euros a 26.906.095 euros.

“I tres quarts del mateix pel que fa als permisos de maternitat i a les prestacions per tenir cura d’un familiar que també han registrat una caiguda generalitzada.” Així, l’any passat tan sols 4.331 tarragonins van beneficiar-se del permís de paternitat, el que representa un 5% menys que l’any anterior, mentre que només 397 tarragonins van poder gaudir d’una prestació per tenir cura d’un familiar, el que suposa una davallada del 12% en relació a les dades de 2012.

“Aquests descens de 1.004 permisos de maternitat en els dos darrers anys a la província de Tarragona no és casual, ni passa perquè sí, ni és conseqüència dels vents “del Cabo de Hornos”. És el resultat de la crisi, de l’augment de la pobresa i de l’alarmant increment de l’atur femení que impedeix l’accés al permís ja que si no tens treball no tens dret a la prestació. I és que malgrat les fàbules de Rajoy i Montoro que ens volen vendre que “la reforma laboral está funcionando muy bien” l’atur femení registrat a la província de Tarragona ja ha arribat a les 36.000 dones, una xifra sense precedents.”

“El que és realment fascinant és que mentre no trobem ni un sol indicador social que hagi millorat amb el Govern del PP, ni un de sol!, el senyor Rajoy tingui la indecència de dir que “la verdad es que estamos mejor que hace dos años” i es dediqui al vell art de l’autoadulació des del Congrés dels Diputats. Però, en quin món viu aquest senyor?”

Cal recordar que aquesta mateixa setmana la Federació del PSC del Camp de Tarragona ha denunciat que hi ha 13.500 famílies a la província de Tarragona que tenen a tots els seus membres a l’atur i que no cobren cap prestació, ni subsidi, que els suposi un ingrés mínim mensual. Així mateix, l’executiva dels socialistes tarragonins ha alertat que tan sols en el darrer any el nombre total de famílies en aquesta situació s’ha incrementat en un 35% a les comarques tarragonines. 

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada