dimecres, 26 de febrer del 2014

EL PSC DE RODA DE BERÀ PROPOSA ELABORAR UN PLA MUNICIPAL D’HABITATGE PER POSAR EN ÚS SOCIAL ELS PISOS DESOCUPATS QUE SIGUIN PROPIETAT DE LES ENTITATS FINANCERES



La portaveu socialista a l’Ajuntament de Roda de Barà, Mayte Huerta, ha anunciat avui que el PSC presentarà una moció demanant la creació d’un pla municipal d’habitatge que contempli les mesures adients per evitar la desocupació permanent i injustificada d’habitatges a Roda de Berà.

“El pla contemplaria programes d’inspecció a fi i efecte de constatar quins habitatges en mans d’entitats financeres es troben es permanent estat de desocupació. Si els procediments administratius confirmen que s’està produint la desocupació permanent de l’habitatge amb finalitats especulatives es podrà sancionar la propietat amb multes que poden arribar fins als 100.000 euros si no es produeix l’ocupació de l’immoble, tal i com estableix la Llei del Dret a l’Habitatge de Catalunya.”

Així mateix, la llei permet iniciar un expedient sancionador per infracció molt greu en cas que es mantingui la desocupació de l’habitatge i s’hagi esgotat el termini fixat per corregir aquesta situació. En aquest cas la sanció a l’entitat financera seria d’entre 3.000 a 900.000 euros.

Segons la portaveu socialista, “es tracta d’una mesura excepcional que respon a una realitat excepcional com és la situació de centenars de famílies de Roda que com a conseqüència de la crisi no poden fer front al pagament de les seves hipoteques o del lloguer dels seus pisos. Malgrat això, les entitats financeres i les seves immobiliàries acumulen milers de pisos en desús a tot el país destinats exclusivament a l’especulació tot i que algunes d’aquestes entitats financeres han estat rescatades amb diners públics. Per això, els socialistes entenem que des de l’Ajuntament de Roda hem de fer tot el possible per mobilitzar l’habitatge buit i garantir-ne l’ús social atesa la realitat dramàtica que viuen moltes famílies.”  

D’altra banda, el grup socialista també presentarà una moció demanant la retirada de la reforma de la llei de l’avortament que ha impulsat el Govern del PP. “És realment difícil trobar una actuació que hagi despertat un rebuig tan unànime de totes les forces polítiques i de la immensa majoria de la societat. Aquest despropòsit no pot tirar endavant.”


Finalment, el PSC també donarà suport a la moció en defensa de l’autonomia municipal i de rebuig a la reforma local que ha endegat el PP. “Si s’aprova aquesta reforma els ajuntaments de municipis menors de 20.000 habitants, com és el cas de Roda, quedaran reduïts a entitats decoratives, buides de recursos i competències per donar serveis bàsics als seus veïns tal i com aquests es mereixen”, ha conclòs la portaveu socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada