dimecres, 27 de març del 2013

EL PSC DENUNCIA LA PARALITZACIÓ DE LES INVERSIONS DE L’1% CULTURAL A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA




El PSC ha denunciat aquest dimecres la paralització sine die de les inversions corresponents a l’1% que el ministeri de Foment destina a rehabilitar el patrimoni històric i arquitectònic a nivell de la província de Tarragona.

Segons el diputat socialista Joan Ruiz, “superat ja un any i mig de Govern de Rajoy la Comissió per a la coordinació de l’1% cultural no s’ha reunit ni una sola vegada. Com a conseqüència d’aquesta ineficàcia les ajudes que durant dues legislatures de Govern socialista van arribar a les comarques tarragonines en funció d’aquest 1% cultural s’han tallat en sec.”

Així, el diputat tarragoní ha explicat que en els vuit anys de Govern Zapatero la província de Tarragona va rebre un total de 16.539.955 euros en funció d’aquest 1% cultural del ministeri de Foment que van servir per finançar 28 projectes a les nostres comarques. Si afegim les inversions a càrrec dels Ajuntaments i de la Generalitat la inversió total va ascendir a 24.632.798 euros.

“Doncs bé, en aquest primer any i mig de Govern del PP que a tants ciutadans se’ns està fent tan llarg no s’ha aprovat ni un sol projecte.  Per tant la inversió s’ha reduït a zero euros. De 28 projectes i més de 16 milions d’euros per a Tarragona a zero projectes i zero euros per a les nostres comarques.”

Joan Ruiz ha recordat que les inversions del Govern socialista van permetre impulsar actuacions tan importants com les que van beneficiar al pont del diable de Tarragona, les muralles de Montblanc, els castells de Flix, Falset i la Selva del Camp o al convent de Santa Anna d’Alcover, d’entre altres.

“Tot aquest volum inversor va servir no tan sols per recuperar patrimoni històric sinó també per generar riquesa i nous llocs de treball, enriquint també la nostra oferta turística. Per exemple, van permetre impulsar el museu del vi de Falset, rehabilitar punts d’interès turístic de la dimensió de les muralles de Montblanc o del pont del diable i tirar endavant projectes tan suggerents com el centre de les arts del Convent de Santa Anna d’Alcover. Ara, amb aquesta aturada decretada pel PP, molts d’aquests projectes que s’executaven per fases poden quedar paralitzats.”

Davant d’aquesta tessitura el PSC ha anunciat que preguntarà al Congrés sobre quines inversions pensa executar la Comissió a la província de Tarragona durant aquesta legislatura i per què encara no s’ha reunit la Comissió de l’1% cultural.

Finalment, Joan Ruiz ha emplaçat “als diputats del PP per Tarragona, que fins ara s’han omplert la boca parlant de Tarragona però que no semblen gens aplicats a l’hora d’afegir-la a l’agenda del Govern de Rajoy, a què treballin per garantir inversions directes per a les nostres comarques en funció d’aquest 1% cultural del ministeri de Foment.”     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada