dijous, 7 de març del 2013

EL PSC DEMANA EL MANTENIMENT DE L’ESCOLA GIL CRISTIÀ DE LA SELVA DEL CAMP PER GARANTIR EL DRET DELS PARES A ELEGIR L’ESCOLA PÚBLICA




El grup parlamentari del PSC ha entrat a registre del Parlament una proposta de resolució en la què s’insta a la Generalitat a mantenir íntegrament l’oferta educativa de l’escola Gil Cristià de la Selva del Camp.

En concret, la proposta socialista demana que no se suprimeixi cap de les línies educatives actualment operatives, tal com vol fer el Departament segons anunciat la consellera. “Els socialistes entenem que si finalment no s’obre la preinscripció a aquest centre es conculcaran els drets dels pares a elegir l’escola pública. Demanem al Govern que garanteixi aquest dret”, ha afirmat la diputada socialista, Núria Segú, en presentar la proposta de resolució.

Per la seva banda, el secretari municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona i portaveu municipal socialista a la Selva del Camp, Josep Masdeu, ha defensat “la continuïtat de tots els grups de l’escola pública existents a la Selva del Camp. No permetre la matriculació als alumnes de P3 comportarà el tancament de l’escola a mig termini i això és molt greu.”

“Cal tenir present que la Selva del Camp és un municipi amb una demografia a l’alça. No pot ser que al·legant raons puntuals es tanqui una escola, estem parlant de nens, no de sardines”, ha afirmat Masdeu.

El portaveu socialista ha reconegut no entendre les raons de la consellera quan segons el mateix Departament el curs passat es van matricular 60 nens de P3 a les escoles públiques de la Selva del Camp. “Una sola escola no serà capaç d’absorbir aquesta demanda. Els socialistes volem que es mantingui la situació actual. L’escola Gil Cristià té 30 anys d’història i està plenament arrelada a la realitat social i educativa del poble.”

Per la seva banda, el diputat socialista Xavier Sabaté ha recordat que el Govern de CiU ja ha tancat dues escoles tarragonines, “l’escola Olga Xirinacs de Tarragona i l’escola Abril de la Canonja. El Govern de Mas només entén l’escola pública com a complement d’altres opcions, i això és inadmissible. Nosaltres apel·lem a la sensibilitat de la consellera, del president i dels diputats de CiU i ERC per Tarragona per tal que no donin suport al tancament de l’escola Gil Cristià.”

“Si ERC vota a favor de la proposta de resolució del PSC al Parlament, l’escola continuarà. La setmana vinent ja es votarà una resolució que en un context més ampli demana que no es tanquin més escoles a Catalunya. Esperem que republicans i convergents apostin pel manteniment d’aquesta i d’altres escoles. Si no ho fan hauran de donar explicacions exhaustives a la Selva del Camp i a la resta de municipis afectats”, ha conclòs Xavier Sabaté.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada