dimecres, 24 de juliol del 2013

“TRANQUILO, LUIS, TU TRANQUILO”



S’ha dit reiteradament que el programa electoral amb el que el PP es va presentar a les eleccions s’ha incomplet en la seva quasi totalitat. És cert. Només cal recordar el títol: “Súmate al cambio: con el PP más trabajo y menos impuestos” (ni el títol han respectat!). Ara bé, els incompliments i les mentides referents al programa d’àmbit econòmic com les pujades d’impostos, les retallades de drets i serveis socials bàsics, etc. (“he hecho lo contrario de lo que prometí pero he cumplido con mi deber”, ha arribat a dir Rajoy, en una de les afirmacions més increïbles de la història democràtica del país) ha ocultat altres incompliments menys espectaculars des del punt de vista mediàtic, però no per això menys importants.

Em refereixo al capítol on el PP parla de la necessària “regeneración democrática”. I deia textualment el PP en campanya electoral: “reconoceremos el derecho de la oposición a promover iniciativas sin la utilización arbitraria y el abuso del veto que se ha producido en estos últimos años. Recuperaremos, con sincera actitud de diálogo, el acuerdo y el consenso con todas las fuerzas políticas.” Jo, jo, quina barra! Des de que Rajoy és president del Govern ha governat a cop de decret-llei, menystenint les propostes de la resta de grups i negant, directament, el diàleg, acostumats com estan a escoltar tan sols l’eco de la seva pròpia veu. La mateixa setmana passada van emprar la seva majoria absoluta per rebutjar la compareixença de Rajoy al Congrés per tal que donés explicacions sobre l’escàndol Bárcenas tal i com reclamaven tots, i repeteixo TOTS, els grups representants a la cambra. Al final han hagut de rectificar obligats pel clamor unànime de tota la ciutadania però... bonica manera de practicar la “regeneración democrática.”

S’ha dit també que el PP no defensa els interessos dels grups socials i econòmics a qui representa. Això no és veritat. Sense anar més lluny, a principis de juliol, el Govern del PP va aprovar una exempció fiscal per a la matriculació dels iots de luxe. Fins aquell moment els propietaris d’aquestes embarcacions amb una eslora superior a 15 metres pagaven un 12% en concepte d’impost de matriculació. Ara ja no cal. I és que és tan difícil i costós de mantenir un iot d’aquests! (deuen pensar els dirigents del PP). En la mateixa línia cal entendre la vergonya de l’amnistia fiscal aprovada per Rajoy i els seus destinada a les grans fortunes i als grans defraudadors a la Seguretat Social, una de les decisions més repugnants de la història de la democràcia espanyola. O sigui, en un país on les classes populars es van proletaritzant a marxes forçades a cop de retallada via decret-llei, en aquest país al mateix temps hi ha una volum d’evasió fiscal (és a dir, de diners que marxen a l’estranger i que no tributen a Espanya) superior als 44.000 milions d’euros anuals, segons denuncien els mateixos tècnics d’hisenda. Tres quartes parts d’aquest frau massiu va a càrrec de grans fortunes i de grans corporacions empresarials. I què se li acut al Govern del PP davant d’aquesta tessitura? Una amnistia fiscal per a aquests defraudadors!! La veritat és que Rajoy va camí de convertir Reagan i Thatcher en simpatitzants de la socialdemòcracia o en “perillosos” radicals d’extrema esquerra...         

Així, al mateix temps que el PP es preocupa per les dificultats dels propietaris dels iots de luxe per arribar a final de mes i amnistia als evasors fiscals, el grup popular al Congrés ha votat NO a crear un fons per combatre la pobresa, ha votat NO a elevar la quantia dels ingressos que no es poden embargar (sous, pensions i retribucions bàsiques), i ha votat NO a garantir tres àpats al dia als nens que viuen en famílies que han caigut ja en la pobresa i l’exclusió social. Totes tres mesures proposades pel grup socialista malgrat que, també casualment, la majoria de mitjans de comunicació no s’han fet ressò. Per tant, que ningú digui que el PP no defensa als seus. I tant que sap a qui es dirigeix i qui són realment “los nuestros”!


Si no estiguéssim parlant de la vida de la gent, l’actitud dels dirigents del PP seria quasi simpàtica. I és que no trobem ni el més mínim atisbe d’autocrítica per aquesta pressa de pèl col·lectiva. Al contrari, qualsevol d’aquests disbarats és presentat “como una medida necesaria que nos acerca a la salida de la crisis.” Només cal recordar el vodevil lamentable que han protagonitzat amb l’escàndol Bárcenas. Primer, el mateix Rajoy va afirmar que “nadie podrá demostrar que Bárcenas no es inocente”, mentre el PP agraïa a aquest presumpte delinqüent “los servicios prestados al partido” en una nota de premsa emesa per la direcció del PP. Després Rajoy va rectificar i va dir que “todo es falso, SALVO ALGUNA COSA.” Ara comencem a conèixer de què es tractava aquesta ALGUNA COSA. Però no cal patir, segur que ens presentaran aquest despropòsit com a una nova mesura necessària dictada “por el deber”. Com li deia el mateix Rajoy a Bárcenas via SMS: “tranquilo, Luis, tu tranquilo.” Doncs jo, amb tota la humilitat, li dic al senyor Rajoy: “tu tranquilo Mariano, que lo estás haciendo muy bien!” (vosaltres ja m’enteneu).     

Article d'opinió de Luis Rosendo publicat al Més Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada