dissabte, 27 de juliol del 2013

EL PSC PRESENTARÀ UNA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ AL PARLAMENT DEMANANT AL GOVERN QUE ESTUDIÏ LES NECESSITATS QUE ES DERIVARAN DE LA IMPLANTACIÓ DE BCN WORLD I EXIGEIX QUE ES RESOLGUI EL CONFLICTE DEL CRT



El diputat socialista Xavier Sabaté al Parlament ha denunciat avui que el President Artur Mas “vingui a passejar i no a resoldre problemes i a ocupar-se del futur de la Costa Daurada on té el CRT penjat i Barcelona World en la ignorància.”

El diputat socialista ha explicat avui la proposta de resolució que ha presentat al Parlament ( veure annex 1 al final ) demanant al Govern de la Generalitat que estudiï i planifiqui les repercussions que tindrà el projecte de BCN World a la Costa Daurada.

Segons ha explicat el diputat socialista, Xavier Sabaté, “els Departaments d’Ensenyament, Salut, Interior, Territori i Sostenibilitat entre altres haurien d’encarregar els estudis pertinents per preveure les necessitats de seguretat, de provisió de serveis d’energia, de formació professional, d’aigua, de tractament de residus etc. que es derivaran de la implantació d’un projecte d’aquesta dimensió.”

“Així mateix, la nostra proposta demana que es convoqui als agents econòmics i socials de la Costa Daurada, a la Universitat Rovira i Virgili i als Ajuntaments de la zona per analitzar conjuntament l’impacte del projecte i planificar noves estratègies per definir i garantir el futur a mig i llarg termini del model turístic de la Costa Daurada.”

En aquest sentit, Sabaté també s’ha referit a les preguntes que ha presentat al Conseller de Territori i Sostenibilitat Vila ( veure annex 2 ) pel desconeixement que demostra en relació a aquesta qüestió “després de les seves recents declaracions en les quals afirma “no conèixer amb precisió el projecte de BCN World” i diu “donar-se compte què hi ha uns riscos i uns perills molt importants” en relació al projecte. Com és possible que el conseller desconegui el contingut d’un projecte tan important i deixi enlaire quins són aquests riscos que defineix com a “molt importants”? Els socialistes exigim al Govern que doni tota la informació a la població del Camp de Tarragona que és qui haurà d’acollir aquest futur gran complex d’oci i turístic.”

En darrer terme, el diputat tarragoní ha demanat al President Mas, que avui ha fet la inauguració del vial que separa els terrenys del Consorci Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca, que posi el fil a l’agulla d’una vegada per totes per resoldre el conflicte existent en relació al Consorci Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca. “Ja fa un any i mig que arrosseguem paràlisi en relació a aquest tema. El Govern ha d’assumir les seves responsabilitats. Cal tenir en compte que l’Ajuntament de Salou (amb un alcalde del mateix partit que el Govern de la Generalitat) ha fet públic un comunicat on s’afirma que la presidència del consorci i el Govern de la Generalitat estan obstaculitzant i posant en perill les inversions de Port Aventura i de BCN World amb la seva actitud.” En relació a aquesta qüestió Sabaté també ha presentat unes preguntes al Conseller Puig ( veure annex 3 )


Carta de Mas a Rajoy

“Ja era hora que es posés a treballar. El mínim que es pot fer és una carta. Però crec que la carta és una excusa per marxar com li exigeix ERC.

Ara el sr. Mas entendrà més la postura del PSC: Sí al dret de Catalunya a expressar com vol que sigui el seu futur a través de la Comissió pel dret a decidir del Parlament de la qual el PSC forma part. Però ara ja s’ha vist que  el President té pànic a portar el tema al Parlament on s’expressa la pluralitat de la societat catalana i on hi ha la genuïna representació del poble de Catalunya.

El president prefereix sumar-se al carro que comanda ERC del  “Pacte nacional pel dret a decidir” i l’utilitza per fonamentar el trencament i anar cap a la independència.”

Annex 1

Proposta de Resolució sobre Barcelona World

(  Comissió d’Empresa i Ocupació )

Pel que coneixem, el Projecte de Barcelona World a desenvolupar als termes municipals de Vila-seca i Salou requereix una anàlisi acurada per tal de preveure amb antelació l’adaptació del territori a la nova situació.

Així, l’increment de la població requerirà que es prevegin serveis sanitaris, educatius i de formació professional en particular, de seguretat, de provisió de serveis d’energia, d’aigua, de tractament de residus.

Però també la nova oferta turística requerirà preveure planificar a mig i llarg termini el futur del sector a la Costa Daurada.

És per això que el Parlament de Catalunya insta el Govern a

1 – Encomanar als Departaments d’Ensenyament, Salut, Interior, Territori i Sostenibilitat, Medi Ambient i Benestar Social sengles estudis per preveure les noves necessitats que es derivaran de la implantació del projecte de Barcelona World

2 – Convocar els agents econòmics i socials de la Costa Daurada, Universitat Rovira i Virgili ( Observatori de la fundació d’Estudis Turístics i Parc científic i Tecnològic del Turisme i Oci )i Ajuntaments de la Costa Daurada per tal d’analitzar l’impacte del projecte Barcelona World  en la conformació d’una nova demanda i planificar noves estratègies i en definitiva , el futur del sector a la Costa Daurada




Annex 2

Preguntes al Conseller de Territori i sostenibilitat

1 - Vistes les declaracions del Conseller publicades el diumenge 21 de juliol al Diari de Tarragona en les quals manifesta desconèixer el projecte de Barcelona World, no pensa el Conseller que a hores d’ara ja hauria de tenir informació sobre el projecte ?

2 - Vistes les declaracions del Conseller publicades el diumenge 21 de juliol al Diari de Tarragona en les quals manifesta desconèixer el projecte de Barcelona World, com pensa el Conseller disposar d’informació sobre el tema ?

3 - Vistes les declaracions del Conseller publicades el diumenge 21 de juliol al Diari de Tarragona en les quals manifesta desconèixer el projecte de Barcelona World, no creu que els ciutadans de les comarques de Tarragona tenen dret a disposar d’informació sobre les repercussions que tindrà l’esmentat projecte sobre el territori ?

4 - Vistes les declaracions del Conseller publicades el diumenge 21 de juliol al Diari de Tarragona en les quals manifesta que el territori ha d’exigir que Barcelona World sigui un projecte d’excel.lència urbanística, quins elements creu el conseller que constitueixen l’excel.lència urbanística ?

5 - Vistes les declaracions del Conseller publicades el diumenge 21 de juliol al Diari de Tarragona en les quals manifesta que el territori ha d’exigir que Barcelona World sigui un projecte d’excel.lència urbanística, pensa també el Conseller exigir que Barcelona World sigui un projecte d’excel.lència urbanística ?


Annex 3

Preguntes al Conseller d’Economia i Finances sobre el CRT de Vila-seca i Salou

1 – Què pensa el Conseller del comunicat de l’Ajuntament de Salou governat pel mateix partit que governa la Generalitat, que la Presidència del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) ( que ostenta el conseller d’Economia i Finances ) i el propi Govern estan obstaculitzant i posen en perill les inversions de Port Aventura i de Barcelona World ?


2 – Vist el comunicat de l’Ajuntament de Salou governat pel mateix partit que governa la Generalitat, que la Presidència del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) ( que ostenta el conseller d’Economia i Finances ) i el propi Govern estan obstaculitzant i posen en perill les inversions de Port Aventura i de Barcelona World, pensa el Conseller resoldre definitivament el problema del CRT per tal que torni a existir i sigui operatiu ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada