divendres, 19 de juliol del 2013

ELIMINAR ELS JUTJATS DE VALLS?



El Govern del PP sembla una màquina de trinxar els interessos generals dels ciutadans, també aquí a nivell de Valls i comarca. Al llarg llistat de despropòsits ja coneguts (augment dels impostos, davallada de serveis, tisorades a la dependència, atac a l’escola catalana, auge de la pobresa i de l’atur, etc.) ara se li suma una nova mesura que està passant molt desapercebuda però que tindrà un impacte devastador a la nostra ciutat, em refereixo a la reforma de la llei de demarcació i planta judicial que vol impulsar el Govern de Rajoy.

Què pretén aquest nou cop de destral? Doncs “ahorrar” recursos públics... eliminant tots els partits judicials tret dels de les capitals de província. És a dir, si finalment aquesta mesura prospera, tots els ciutadans de Valls i comarca haurem de fer cua i 25 quilometres per anar a Tarragona re dur a terme qualsevol gestió relacionada amb l’administració de justícia. Tot gràcies a Rajoy i el PP que només saben estalviar carregant contra el conjunt de la ciutadania tret de les rendes altes per a qui s’ha fet una amnistia fiscal a mida.

Estem davant d’un nou i gravíssim error monumental del Govern del PP que, en cas de tirar endavant, afegirà més barreres en l’accés ala justícia. Hem de recordar que avui la justícia, gràcies al PP, és més cara per tots degut a les taxes judicials i ara pot ser més llunyana i inaccessible pels vallencs i vallenques.

Recordo que la proposta del PP implica la creació de 72 tribunals d’instància centralitzats tots a la ciutat de Tarragona. Recordo també, que  contra aquesta mesura vàrem presentar, ara fa un any, una proposta al Parlament que fou aprovada per unanimitat. Doncs bé, han passat els mesos i el PP, com sempre i en tots els temes, tanca els ulls i les orelles i segueix entossudit amb la seva. Una manera de fer i d’actuar que està a l’ordre del dia i a més, a  tots el mitjans de comunicació, al negar-se el president del govern a donar explicacions pel cas Bárcenas.  

No cal dir que els socialistes continuarem demanat que el president Rajoy doni la cara i s’expliqui pel cas Bárcenas i també continuarem oposant-nos a aquesta decisió tan injusta i que defensarem allà on calgui (Congrés, Senat i comissions parlamentàries) un model públic de justícia que mantingui els partits judicials i les audiències provincials per garantir l’accés a la justícia de proximitat. No només això, els socialistes també defensem incrementar la ratio de jutges per habitant per agilitzar el funcionament de l’Administració de justícia i reduir els terminis d’espera que han de patir els ciutadans.


És a dir, just el contrari del que vol impulsar el PP. Ni més, ni menys. 

Article de Núria Segú publicat al setmanari El Vallenc    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada