dilluns, 29 de juliol del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE LA REFORMA LOCAL DEL PP BUIDARÀ DE COMPETÈNCIES A MÉS DEL 90% DELS AJUNTAMENTS TARRAGONINS



El secretari de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Masdeu, ha denunciat avui que la reforma de l’Administració local aprovada divendres passat pel Consell de Ministres “comportarà que més del 90% dels Ajuntaments de la província de Tarragona quedin buidats de competències, el que obrirà la porta a la privatització dels serveis públics municipals i provocarà la desaparició d’altres.”

“La llei estableix que els Ajuntaments de menys de 20.000 habitants perdin competències que seran assumides per les Diputacions provincials o pel sector privat. Això, a nivell de comarques tarragonines afectarà 180 municipis i entitats municipals descentralitzades. És a dir, tots els municipis tret dels 10 que tenen una població superior als 20.000 habitants: Tarragona, Reus, El Vendrell, Tortosa, Cambrils, Salou, Valls, Calafell, Vila-seca i Amposta.”

En concret, la reforma local del PP estableix que les competències de serveis públics com l’aigua potable, les recollida de la brossa, la neteja de la via pública, la pavimentació de les vies, el tractament de residus, etc. passin a mans de les Diputacions o d’empreses privades en les que es delegui la gestió.

“Es tracta del pas enrera més gran que ha fet el municipalisme des del retorn de la democràcia. Perdran els ciutadans, perdran els Ajuntaments (que deixaran de tenir capacitat de decidir sobre serveis públics essencials) i perdran els treballadors municipals (ja que la aplicació de la llei comportarà l’acomiadament de milers de treballadors públics.)”

Masdeu ha alertat que el projecte obre la porta a la privatització dels serveis socials municipals via una disposició transitòria, seguint el model que s’ha aplicat a la Comunitat Autònoma de Madrid. “No només no se simplifica l’actual estructura de l’Administració local sinó que es fa més gran i complexa (la llei parla de municipis, mancomunitats, Diputacions provincials, consorcis, comarques i les futures vegueries a Catalunya.)”

El secretari de política municipal socialista ha manifestat “l’oposició i la bel·ligerància del PSC per aconseguir frenar aquest nou despropòsit del PP. Ni tindrem més estalvi, més ni eficàcia, el que si tindrem serà l’eliminació de serveis municipals de proximitat bàsics (com les beques de menjadors, els plans d’ocupació, ajudes als dependents, escoles bressol, etc.) o el seu pas al sector privat.”     


“En definitiva, estem davant d’un gravíssim error que tirarà per terra l’excel·lent feina pels Ajuntaments en aquests 35 anys de democràcia. Passar també la tisora per aquí és d’una irresponsabilitat insuperable”, ha afirmat Masdeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada