dilluns, 8 de juliol del 2013

FRANCESC VALLÈS: “EN AQUEST DARRER ANY EL NOMBRE DE FAMÍLIES AMB TOTS ELS SEUS MEMBRES A L’ATUR I SENSE INGRESSOS DE CAP MENA S’HA INCREMENTAT EN 3.500 A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA”



“El senyor Rajoy ha dit aquest cap de setmana que les coses van a millor. No és veritat. Els tarragonins estan ara pitjor que quan el PP va guanyar les eleccions fa un any i mig. El PP no tan sols ha incomplert tots els seus compromisos (recordeu allò de “con el PP más trabajo y menos impuestos”?) sinó que ni tan sols dóna la cara i no dóna explicacions en aquests moments tan difícils”, així ho ha afirmat avui Francesc Vallès a l’hora de fer balanç d’aquest primer període de Govern de Rajoy a nivell de demarcació de Tarragona.   

En aquest sentit, Vallès ha subratllat que en aquest darrer any i mig a la província de Tarragona “hi ha més atur, més pobresa i més desigualtats socials que quan Rajoy va ser investit president del Govern. El senyor Alejandro Fernández ens va dir durant la campanya electoral que la millor política social era la creació d’ocupació. Doncs la política de retallades que ha practicat el PP no ha donat resultats: ni crea riquesa, ni crea ocupació.”

El diputat socialista ha recordat que les darreres dades de l’EPA situaven l’atur a la província de Tarragona per sobre dels 120.000 aturats. “Són unes dades esfereïdores que se sumen a l’efecte devastador que han suposat els increments de l’IVA i de l’IRPF. Aquí a la província de Tarragona cada treballadors ha perdut, de mitjana, 331 euros per aquest augment de les retencions de l’IRPF. Per contra, el PP ha aprovat una amnistia fiscal per afavorir als grans defraudadors i a les grans fortunes.”

Vallès també ha explicat que la no revalorització de les pensions ha comportat que els 153.000 pensionistes tarragonins hagin perdut uns 450 euros mensuals que han deixat d’ingressar.

“La situació dramàtica que estem patint a peu de carrer es tradueix en realitats com aquesta: entre el juliol de l’any passat i ara les famílies amb tots els seus membres a l’atur que, a més, ja no perceben cap prestació o subsidi ha augmentat a la província de Tarragona en 3.500 famílies (hem passat de 10.000 famílies a 13.500 famílies tarragonines en aquesta situació), segons les mateixes dades oficials del Govern en resposta a les preguntes del grup socialista al Congrés.”

Francesc Vallès també ha repassat l’efecte negatiu que a nivell de les comarques tarragonines han tingut decisions impulsades pel Govern del PP com ara la pràctica eliminació de facto de la llei de dependència, l’augment de l’IVA escolar o les retallades en beques de menjador.

“I davant d’això, que diuen els diputats del PP per Tarragona? Res de res. No diuen res, ni tan sols expliquen els pressupostos a la ciutadania tarragonina. Ignoren l’augment de la pobresa a la nostra demarcació. Tan sols es dediquen a parlar de les mesquites o del nom de les coses per distreure l’atenció”.


“L’única realitat del Govern del PP pels ciutadans de Tarragona és que paguem més per rebre menys serveis per part de l’Administració de l’Estat. Davant d’aquesta situació d’emergència social real demanem al PP que doni la cara, que rectifiqui, i que impulsi plans d’ocupació per generar treball i mesures urgents per frenar aquest més que alarmant augment de la pobresa. El PP es tapa els ulls per no veure que està passant realment”, ha conclòs el diputat del PSC.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada