dilluns, 1 de juliol del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE 13.500 FAMÍLIES TARRAGONINES VIUEN SENSE CAP MENA D’INGRÉS MENSUAL DE LES QUALS 5.200 TENEN UN O MÉS FILLS A CÀRREC



“L’emergència nacional ha arribat realment, però no pel “xoc de trens” amb que amenacen CiU i PP sinó per l’intolerable augment de la pobresa i per l’asfixiant situació econòmica que pateixen tants i tants ciutadans”, així ho ha denunciat aquest dilluns el diputat del PSC per Tarragona al Congrés, Joan Ruiz, qui ha fet públiques les darreres dades oficials en relació a l’augment de l’exclusió social a la província de Tarragona.

Així, segons resposta del Govern a preguntes del grup socialista al Congrés, “a les comarques tarragonines tenim 13.500 famílies que no tenen cap ingrés econòmic mensual per poder viure amb dignitat, cap ni un. D’aquest col·lectiu, 5.200 d’aquestes famílies tenen a un o més fills menors d’edat a càrrec. Així mateix, unes 36.000 famílies tarragonines tenen a tots els seus membres a l’atur.”

“Aquest és el resultat del camí de les retallades a on ens han portat CiU i PP, una falsa quimera que tan sols ha significat més atur, més patiment i més pobresa. Malgrat això ara no és moment de lamentacions sinó de respostes ràpides i urgents.”   

En aquest sentit, Joan Ruiz ha explicat la proposta socialista de crear un fons d’emergència contra la pobresa a fi i efecte d’atendre les necessitats “dels nens, de les persones grans i de les famílies que s’han quedat desemparades davant dels efectes devastadors de la crisi.”

Aquests recursos s’haurien de destinar als serveis socials municipals, a les ajudes a l’alimentació, a l’habitatge, i a garantir les rendes mínimes d’inserció per a tothom que ho necessiti.   

“No és veritat que no hi ha diners per fer-ho possible. Aquí a Catalunya si el Govern de CiU recupera de forma immediata l’impost de successions disposaríem de 95 milions d’euros que es podrien adreçar a garantir les necessitats més urgents dels ciutadans que pateixen la crisi amb més intensitat. Per exemple, aquests ingressos permetrien pagar el deute de la Generalitat en matèria de beques de menjador que és de 35 milions d’euros al conjunt del país, dels quals més de 4 milions al Camp de Tarragona.”


En darrer terme, el diputat tarragoní ha afirmat que “ha arribat l’hora de la política amb majúscula. No és el moment de muntar numerets amb el nom de les coses ni de restar muts al patiments dels nostres conciutadans. Els diputats per Tarragona de CiU i PP han de trencar el seu silenci i la seva inactivitat perquè  estem parlant de la dignitat de les persones. No pot ser que hi hagi nens que no mengin, així de clar. Exigim la unitat de tothom per assolir un gran acord contra la pobresa al nostre país. Aquí i ara això és possible si hi ha la voluntat política i humana de dur-ho a terme”, ha sintetitzat el diputat tarragoní.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada