divendres, 12 de juliol del 2013

DEFENSANT ELS INTERESSOS DE VALLS AL PARLAMENT



Estic molt contenta. I és que aquesta setmana hem vist al Parlament una resolució presentada pel grup socialista que fa justícia a una doble reivindicació dels ciutadans de Valls i de l’Alt Camp. Em refereixo a la C-51, la carretera que ens uneix amb El Vendrell i el Baix Penedès. Com sabeu, es tracta d’un projecte en execució i molt ambiciós per millorar les nostres comunicacions amb la comarca veïna i també completar un eix viari que unís el Camp de Tarragona d’oest a est per l’interior. Un projecte impulsat per l’anterior Govern de progrés del president Montilla i que després el Govern de CiU va congelar amb arguments kafkians. 

I és que ara fa menys d’un any es va aprovar una resolució del Parlament que demanava l’acceleració i acabament de les obres per, quinze dies després de l’acord unànime, escoltar de la  boca del conseller Recoder, la paralització  de les obres i el retràs del seu acabament fins casi un any després del previst inicialment. Així, tal qual.

A més, hi havia el problema afegit de l’impagament de les indemnitzacions als propietaris de les aproximadament 700 finques afectades per les obres. Uns propietaris que veien com la Generalitat no pagava el concepte d’aquestes indemnitzacions.

Doncs bé, aquesta setmana al Parlament hem aconseguit posar el fil a l’agulla a aquest doble problema que arrossegàvem. Així, la resolució aprovada de manera unànime, emplaça a la Generalitat a acabar les obres de la C-51 el novembre d’enguany i no permetre un nou aplaçament  i a pagar les indemnitzacions pendents als pagesos, al gener de 2014, i en aquest tema ha d’agrair la informació i les facilitats proporcionades per la Unió de Pagesos. Ara el que cal és estar especialment amatents a que el Govern, com ja ha fet en diverses ocasions, no ignori els acords que pren el Parlament de Catalunya. Els socialistes hem estat els impulsors d’aquest acords i ara vetllarem pel seu compliment. Aquest és el nostre compromís.

Així mateix, el Parlament també ha aprovat una resolució que planteja estudiar l’alliberament del peatge de l’AP-2, en el tram comprès entre Montblanc i Lleida, com a alternativa a la construcció  de l’Autovia A-27 en aquest mateix tram.  També aquí els socialistes hem estat impulsors d’aquest acord que, en cas de tirar endavant, ens permetria millorar enormement la nostra mobilitat en direcció a l’interior del país. Així, l’acord també inclou l’estudi d’ un sistema de bonificacions per als usuaris habituals i la implementació de mesures de bonificació. També estem, doncs, davant d’una excel·lent notícia per als habitants de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà que podran planteja una solució realista a la lentitud de les obres de l’A-27 que el Govern del PP executa a una velocitat de tortuga. De moment tan sols tenim garantit el primer tram, de Tarragona al Morell, amb prou feines tenim consignacions plurianuals pel tram Morell – Valls i per  la variant de Valls i no diguem per a les obres del túnel de Lilla i de l’arribada de l’autovia fins a Montblanc, el que ara mateix situa la continuïtat de l’A-27 fins a Lleida en l’àmbit de la ciència ficció.      


Ha estat, per tant, una setmana especialment fructífera al Parlament pel que fa als resultats concrets. Crec que la bona disposició dels grups en la defensa dels interessos comuns i una lectura realista de la realitat ens conduirà més a resultats pràctics que aquest ambient permanent de retrets i acusacions mútues que sovint ho impedeix. 

Article de Núria Segú publicat al setmanari El Vallenc    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada