dimecres, 10 de juliol del 2013

EL PARLAMENT INSTA AL GOVERN A ENLLESTIR LES OBRES DE LA C-51 I ESTABLEIX UN CALENDARI DE PAGAMENT DE LES INDEMNITZACIONS PENDENTS



La comissió de territori i sostenibilitat del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució que insta a la Generalitat a acabar les obres de la C-51 entre Valls i el Vendrell el novembre d’enguany. Així mateix, la proposta emplaça al Govern a pagar les indemnitzacions pendents als afectats per les expropiacions el gener de 2014.

La diputada socialista Núria Segú ha recordat que “aquests treballs haurien ja d’estar enllestits però el conseller Recoder, quinze dies després de què el Parlament aprovés accelerar les obres, va anunciar la seva paralització i va afirmar que no s’acabarien fins al novembre de 2013. Avui al Parlament hem aprovat mantenir aquesta data com a termini màxim d’acabament de les obres. Estem satisfets de l’acord perquè fa unes setmanes el Govern suggeria un segon endarreriment de les obres que allargava el termini dels treballs fins al primer trimestre de 2014.”

En relació al pagament dels deutes pendents de les expropiacions, Núria Segú ha destacat que “en el seu dia van ser expropiats terrenys que afectaven unes 700 finques dels termes municipals de Valls, Puigpelat, Alió, Vila-rodona, Rodonyà, Albinyana i la Bisbal del Penedès. Fins ara el percentatge de pagament de les expropiacions era de tan sols el 37%, el que implicava un greuge comparatiu en relació a altres obres de la Generalitat on la mitjana de pagament se situa per sobre del 80%. Per tot plegat estem satisfets de què finalment el grup de CiU s’hagi avingut a fixar una data de pagament (gener de 2014). Des del grup socialista estarem especialment amatents per tal que compleixin aquest compromís.”


Cal recordar que la carretera C-51 forma part d’un eix viari interior que a través de l’arc format per Reus-Alcover-Valls-El Vendrell contribueix a vertebrar les comunicacions de l’interior del Camp de Tarragona formant un cinturó que uneix el Camp d’oest a est amb el que això suposa de millora de la mobilitat i de promoció del desenvolupament econòmic de la regió.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada