dimarts, 9 de juliol del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE EL FONS DE GARANTIA SALARIAL TÉ 3.740 EXPEDIENTS D’EMPRESES SENSE TRAMITAR A TARRAGONA



“El grup socialista al Congrés ha presentat una proposta no de llei per resoldre la situació de col·lapse total que pateix el fons de garantia salarial (FOGASA), és a dir, l’organisme que garantitza als treballadors el cobrament dels salaris i de les indemnitzacions per acomiadament en cas d’insolvència o de concurs de creditors de les empreses”, així ho ha denunciat el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, que ha desgranat les dades pel que fa a la demarcació de Tarragona.

Així, en aquests moments a la província de Tarragona hi ha 3.740 expedients pendents que no han estat tramitats, una xifra que s’eleva fins als 153.804 expedients en el conjunt del país.

“Aquesta situació és intolerable perquè hi ha milers de treballadors i de famílies que pateixen una realitat d’impagament i de manca de recursos. Aquests ciutadans no viuen de l’aire i no és just que hagin d’esperar entre set mesos i dos anys (que és la mitjana de temps actual) per percebre allò que per llei els pertoca.”

Joan Ruiz ha afirmat que el grup socialista ha denunciat reiteradament que no és possible tramitar l’increment d’expedients que s’ha produït amb el Govern del PP amb menys pressupost i menys personal, com a conseqüència de les retallades. “Aquest organisme, que és la darrera garantia de cobrament per part dels treballadors, està al llindar d’una situació de no retorn si no posem el fil a l’agulla ràpidament.”   

En aquest sentit, el diputat tarragoní ha explicat que la proposició socialista insta al Govern a definir un pla per pagar als treballadors les quantitats salarials i d’indemnitzacions a les que tenen dret i incrementar les quantitats a recuperar de les empreses.


“Esperem que la fal·lera neoliberal del Govern del PP no els porti a privatitzar també aquest organisme. En tot cas animo als diputats del PP per Tarragona a donar suport a la proposta socialista per evitar que aquest col·lectiu de treballadors quedi desemparat a la seva sort enmig de la crisi econòmica. Els animo també, ara que ens acostem al meridià de la legislatura, a dur a terme alguna iniciativa parlamentària en defensa dels interessos dels tarragonins. En definitiva, els animo a què facin alguna cosa, encara que només sigui per saber que se sent”, ha emplaçat el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada