dijous, 11 d’octubre del 2012

ON SÓN ELS DIPUTATS DEL PP PER TARRAGONA?



La manca de paraula i les mentides de les que el PP ha fet gala en aquest primer any de Govern semblava que ens havien preparat per acceptar, o com a mínim a acostumar-nos, respecte a qualsevol manifestació d’arbitrarietat d’aquests representants de la “derecha liberal” que tenien “las soluciones” per a sortir de la crisi. Doncs bé, reconec que estava equivocada. I dic que estava equivocada perquè l’espectacle patètic que estan protagonitzant aquests dies els diputats i dirigents del PP per Tarragona no té nom.


Anem a pams. Com sabeu ara farà dues setmanes el Govern de Mariano Rajoy va presentar la proposta de pressupostos generals de l’Estat per al 2013. També com sabeu es tracten d’uns comptes que tornen a desinvertir a les nostres comarques i que incorporen noves retallades que no aconseguiran res més que aguditzar els problemes dels ciutadans per aconseguir arribar a final de mes.

Durant aquestes dues setmanes s’han anat succeint les reaccions dels agents polítics, socials i econòmics de casa nostra, tots coincidents a l’hora d’expressar el malestar del territori per aquests pressupostos tan nefastos (cal recordar que els diputats socialistes per Tarragona van ser els primers en alertar del mal que faran aquests comptes del PP).

Però el que és més sorprenent, el que sembla impossible, el que és inèdit perquè realment no ha succeït mai és que els diputats i dirigents del PP per Tarragona no hagin sortit, dues setmanes després de ser presentats, a donar compte del perquè aquestes retallades a la província. És més, quan els mitjans de comunicació han trucat a aquests mateixos responsables demanant una valoració dels pressupostos se’ls ha contestat el següent: “el PP no es pronunciarà fins a conèixer els detalls de les inversions territorials.” Ens estarà dient el senyor Alejandro Fernández i companyia que dues setmanes després de ser presentats els pressupostos pel seu Govern desconeixen el seu contingut? Es tracta d’una homenatge encobert a Maquiavel?

Només una covardia política insuperable i un menyspreu infinit a la ciutadania de les nostres comarques pot explicar el silenci del PP. Només això afegit a una dosi de vergonya per haver hagut de desdir-se de tantes promeses en un temps record. Just ara, aquests dies, es complirà un any d’aquestes solemnes declaracions del cap de llista del PP a les eleccions legislatives, Alejandro Fernández, en el debat organitzat pel Col•legi de periodistes de Tarragona: “En materia de infraestructuras el gobierno del PP se compromete a realizar en esta proxima legislatura la autovia A-27 hasta Montblanc y completar la T-11.”

Animo a aquells que estiguin llegint aquestes línies a baixar-se els pressupostos generals de l’Estat que ha presentat el Govern de Rajoy i que vegin les inversions previstes per l’A-27 per als anys 2013, 2014 i 2015.

Potser aleshores entendran el silenci.

Article d'opinió de Núria Segú

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada